2000012035 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Norman Ibas on myös F-Securen kilpailija

2.8.2000 0:00

Norjalainen Norman Ibas on tietoturvatalo laajassa mielessä. Tietojen palauttamisen ja hävittämisen lisäksi yhtiö muun muassa torjuu viruksia ja on siis suomalaisen F-Securen kilpailijoita.

Suomessa Norman Ibasilla on viiden hengen yksikkö, jota vetää toimitusjohtaja Jyri Pohja.

-Suomessa toimimme myynti-, markkinointi- ja palveluorganisaationa, Pohja sanoo.

Yhtiön sisällä Norman huolehtii sodasta viruksia vastaan ja muista tietoturvan osa-alueista kuten salaamisesta. Normanin kokonaan omistama Ibas-yhtiö taas vastaa tiedon palauttamisesta ja hävittämisestä. Molemmat toimivat maailmanlaajuisesti.

Normanin liikevaihto oli viime vuonna 200 miljoonaa Norjan kruunua eli vajaat 150 miljoonaa markkaa, josta Ibasin osuus oli 81 miljoonaa kruunua eli noin 60 miljoonaa markkaa. Siitä tehtiin voittoa vähänlaisesti, ja tulos ennen veroja oli 300 000 Norjan kruunua.

Tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä kertyneestä 55 miljoonan kruunun eli noin 40 miljoonan markan liikevaihdosta 70 prosenttia tuli virustorjunnasta. 24 prosenttia tuli tiedonpalautuksista ja 6 prosenttia muista turvaratkaisuista.

Voittoa on alkanut jäädä entistä enemmän: ensimmäisen neljänneksen tulos ennen veroja oli 1,9 miljoonaa kruunua eli vajaat puolitoista miljoonaa markkaa.

Norman työllistää maailmalla noin 250 ihmistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?