200009151 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Commerzbankin ja Dresdner Bankin fuusioneuvottelut katkesivat

Pankit eivät löytäneet yksimielisyyttä toimintojen yhdistämisen yksityiskohdista

27.7.2000 0:00

Saksan kolmanneksi ja neljänneksi suurimmat pankit, Dresdner Bank ja Commerzbank katkaisivat eilen jo neljättä viikkoa jatkuneet fuusioneuvottelunsa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan neuvottelut kariutuivat, koska pankit eivät päässeet sopuun markkina-arvoistaan eivätkä toimintojensa yhdistämisen yksityiskohdista.

Saksalaisen Handelsblatt-lehden saamien tietojen mukaan Dresdner oli tavoitellut 60 prosentin osaa fuusion tuloksensa syntyvästä pankista, kun Commerzbank oli pyrkinyt suunnilleen tasasuuruisiin omistusosuuksiin.

Commerzbankin tiedottajan Martin Kohlhaussen mukaan fuusioneuvotteluissa ei ollut havaittavissa minkäänlaista lisäarvoa, jota fuusiolla olisi voitu saavuttaa ja pankit päättivät katkaista neuvottelut.

-Jatkamme pankkimme toimintaa omin voimin ja pyrimme pysymään itsellisenä, innovatiivisena ja asiakassuuntautuneena pankkina, Kohlhaussen sanoi Handelsblattin mukaan.

Reutersin keräämien markkina-arvioiden mukaan jo toisen suuren saksalaisen pankkifuusion kariutuminen parin kuukauden sisällä kiihdyttää entisestään fuusiospekulaatioita Euroopan pankkimarkkinoilla.

Dresdnerin ja Deutsche Bankin fuusiosuunnitelma kaatui huhtikuussa.

Dresdnerille jo toinen epäonnistuminen

Ranskalaisen Credit Lyonnaisin pankkianalyytikko Dieter Hein piti Commerzbankia selkeänä fuusiospekulaatioiden kohteena ja vahvisti ostosuosituksensa sen osakkeille.

Dresdnerin suhteen hän oli varovaisempi.

-Dresdner on jo kahdesti epäonnistunut fuusiovalmisteluissaan ja sillä on runsaasti toimenpiteitä vaativia ongelmia, Hein arvioi.

-Jos vakuutusyhtiö Allianz kuitenkin päättää myydä 22 prosentin omistusosuutensa Dresdnerissä, pankista tulee selkeä maalitaulu eri tahoilta tuleville valtausyrityksille, minkä vuoksi sen osakkeista saattaa tulla haluttuja aivan lähiaikoina.

Uutinen neuvottelujen kariutumisesta heikensi Dresdnerin osaketta 4,2 prosenttia 45,7 euroon, mutta vahvisti Commerzbankia hieman alle prosentin 37,8 euroon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?