2000012810 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Karhulan Lasi investoi idänkauppaan

Miljoonasopimus Vena-panimon kanssa

14.7.2000 0:00

Pietarilainen Carlsberg-ryhmään kuuluva OAO Vena Brewery ja Kotkassa toimiva Karhulan Lasi ovat tehneet sopimuksen 69 miljoonan olutpullon toimittamisesta venäläispanimolle. Toimitukset alkavat lokakuussa ja jatkuvat ensi vuoden syksyyn. Sopimukseen sisältyy 20 miljoonan pullon lisäoptio.

Vilkastuvan itäviennin vuoksi kotkalaisyritys käynnistää uudelleen viime syksynä pysäytetyn lasiuunin ja tuotantolinjan. Samalla palkataan kolmisenkymmentä uutta työntekijää.

Karhulan Lasi pääsi aiemmin keväällä Primalcon kanssa sopimukseen Finlandia-vodkapullojen valmistuksesta, jolloin investoitiin 4 miljoonaa markkaa pullojen painatuslinjaan. Yritys on ensimmäinen Euroopassa, joka käyttää juomapakkauksiin UV-kuivatustekniikkaa ja silkkipainatusta.

Karhulan Lasi on osa Owens-Illinois Inc.-konsernia, joka valmistaa puolet maailman lasipakkauksista. Yrityksen liikevaihto nousee tänä vuonna 180 miljoonaan markkaan ja sen palveluksessa on runsaat sata henkilöä. Virossa toimivan tytäryhtiö AS Järvakandi Klaasin liikevaihto on 110 miljoonaa markkaa ja työntekijöitä on 245.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?