200005334 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kansanedustaja tarvitsee suhteita yrityselämään

Julkaistu: 1.7.2000 0:00

Ville Itälä kummeksuu ajatusta, ettei kansanedustajalla saisi olla suhteita yrityselämään.

-Ratkaisuja tehtäessä minusta on aika huonoa, jos edustaja ei ole missään tekemisissä yritysmaailman kanssa. Suhteiden pitää kuitenkin olla terveitä, ja ne pitää avoimesti ilmoittaa.

Itälä itse on osakkaana ja hallituksen puheenjohtajana pääasiassa yritysasioihin ja kansainväliseen juridiikkaan keskittyneessä asianajotoimisto Sumentola & Itälässä, jossa työskentelee kymmenisen henkilöä.

-Käytännössä teen enää hallintotyötä. Ei ole asiakkaallekaan oikein, että otan jutun ja siirrän sen kiireen takia välillä kaverille.

Oikeuskansleri selvittää, voiko Itälä jatkaa entiseen malliin.

-Tämä tuo näkökulmaa yrittäjyyteen ja haluan pysyä siinä. Lisäksi tämä on elinkeinoni. Eihän viranhaltijoidenkaan tarvitse luopua viroistaan, vaan he voivat palata niihin.

Ainakin osasta muita sidonnaisuuksiaan Itälän täytynee kuitenkin luopua. Hän on Fortumin hallintoneuvoston jäsen ja Suomen Pankin tilintarkastaja. Lisäksi hän kuuluu Turun Sato-Tason hallitukseen ja johtaa Panimoravintola Koulun hallitusta.

Itälä kuuluu myös Turun Vanhalinnan kulttuurirakennusta ja lasten neurologiakeskuksen kuntoutuslaitosta tukeviin säätiöihin.

Tuoreimmat osastosta