200003589 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kim Gran nousi Nokian Renkaiden toimitusjohtajaksi

Julkaistu: 23.6.2000 0:00

Talon sisältä löytyi kansainvälinen mies

Nokian Renkaiden uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu diplomiekonomi Kim Gran, 45. Hän aloittaa tehtävässä syyskuun alussa, jolloin yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Lasse Kurkilahti siirtyy Raisio Yhtymän pääjohtajaksi.

Tulevan toimitusjohtajan mukaan Nokian Renkaat jatkaa vahvojen yhteistyökumppaneiden etsintää vanhan aikataulun mukaan. Nimiä on tarkoitus julkistaa viimeistään 2. elokuuta pidettävä hallituksen kokouksen jälkeen.

Gran painottaa, että pohjoinen asemointi on edelleen yhtiön päästrategia. Sitä on viime vuosina vahvistettu jakeluverkkojen ostoilla. Nokian Renkaat on tällä hetkellä pohjoisen alueen suurin alan jakeluyritys, mikä tekee siitä mielenkiintoisen strategisen kumppanin kaikille globaaleille rengasalan yrityksille, Gran muistuttaa.

Gran kokee pääsevänsä toimitusjohtajan pallille erittäin mielenkiintoisessa vaiheessa. Nokian Renkaat pääsi hiljattain irti 12 vuotta kestäneestä yhteistyöstä japanilaisen Sumitomon kanssa, mikä ei ollut erityisen tuottoisaa. Nyt pelissä ovat uudet periaatteet, lupaa Gran.

-Yhteistyön täytyy olla mielenkiintoista molemmille osapuolille. Yhteisten tavoitteiden on oltava selviä, hän muotoilee.

Nokian Renkaiden uusi toimitusjohtaja löytyi talon sisältä. Kim Gran on toiminut vuodesta 1994 Nokian Renkaiden henkilö- ja jakeluautonrenkaiden tuotealueen johtajana, jonne hänet keksittiin maailmalta. Gran teki seitsemän vuoden uran Englannissa, jossa hän veti ranskalaisen alumiiniyrityksen kahta tehdasta.

Tuoreimmat osastosta