200002252 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Makkara vaappuu Datsunin antennissa

Julkaistu: 17.6.2000 0:00

Nykyaikainen teknoretkeily ja -vaeltaminen ovat loputonta taisteluja senttejä ja grammoja vastaan. Kokonainen insinöörien ammattikunta saa nimittäin leipänsä suunnittelemalla retkeilijöille erilaisia tilaa säästäviä vekottimia. Yksi tämän vimpainlajin edustajista on Coghlansin teleskooppimakkaratikku.

Se korvaa perinteisen makkaratikun, ja mikä tärkeintä, raskaasta päivämatkasta uupunut teknoretkeilijä välttyy sen avulla koivunoksasta vuoltavan makkaratikun tekemiseltä.

Näppärän ja pieneen tilaan mahtuvan teleskooppimakkaratikun suurin ongelma on sen taipuisuus: suomalainen grillimakkara saa tikun lerpattamaan surullisesti. Siinä missä perinteisen makkaratikun haltijat pääsevät nauttimaan jykevästä esityksestä, joutuvat teleskooppigrillaajat tyytymään vaappuvaan äheltämiseen.

Testiyhmän iloluontoiset naisjäsenet nimesivätkin teleskooppitikun hetimiten Datsunin antenniksi.

Puutteistaan huolimatta teleskooppimakkaratikku kuitenkin täyttää tehtävänsä. Makkara paistuu nuotion loimussa, ja makkara maistuu hyvältä. Kaikki olisi loistavasti, kunhan vielä saisi jotenkin loppumaan kanssagrillaajien naurunpyrskähdykset.

Coghlansin Teleskoopppimakkaratikku, maahantuoja: Hantaurus Oy, puh: (09) 692 6669, hinta 42 markkaa.

Tuoreimmat osastosta