Yritysluottomarginaalien kapeneminen on pysähtynyt

SEB:n päätös supistaa yrityspankkitoimintaa ei yllätä suomalaispankkeja

14.6.2000 0:00

Suomalaispankkien mukaan yritysluottomarginaalien pudotus on saavuttanut pohjan. OKO:n yrityspankinjohtajan Olli-Pekka Saarion mukaan marginaalit olisivat tällä hetkellä pikemminkin kasvussa kuin laskussa.

-Pahin aika on näyttää olevan takana, välillähän marginaalit olivat jopa 0,5 prosenttia.

Myös johtaja Harri Rannikko Meritasta uskoo valoisamman ajan olevan käsillä.

-Lainamarginaalikilpailu on viime kuukausien aikana selkeästi pysähtynyt, nyt on aika stabiili tilanne ja kohtuullinen luottojen kysyntä, hän sanoo.

Leonian yritysasiakkaista vastaava johtaja Juha Hammaren on samaa mieltä marginaalikilpailun pysähtymisestä. Hammarenin mukaan marginaalitaso on varmasti jo käynyt pohjassa, josta se tulee todennäköisesti nousemaan.

Ruotsalainen Skandinaviska Enskilda Banken SEB on vähentämässä Suomessa olevaa henkilökuntaansa yrityspankkipuolella. Tehostamisen syynä on pankin mukaan luottojen kysynnän väheneminen ja lainamarginaalien kaventuminen. Samanaikaisesti Suomen yksikön perustanut toimitusjohtaja Klaus Grönbärj on ilmoittanut jättävänsä työnsä pankissa.

Suomalaispankkeja ei SEB:n Suomen toiminnan tehostaminen yllätä.

-Moni ulkomainen pankki on käynyt Suomessa kokeilemassa. Harva on kuitenkaan pystynyt keräämään merkittävää markkinaosuutta, toteaa OKO:n Saario.

Harri Rannikko Meritasta muistuttaa, että markkinaosuuksien hankkiminen voi käydä kalliiksi.

-Ulkomaisten pankkien asiakashankintakeino on ollut alemmat luottomarginaalit. Mikäli markkinaosuutta Suomessa on haluttu hankkia, niin se on tehty luottomarginaalia alentamalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?