2000010165 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Seuraavaksi Ouluun

Julkaistu: 14.6.2000 0:00

Scandic osti Alkolta Arctia-ketjun 22 hotellia reilut kaksi vuotta sitten. Samaan kauppaan kuului 25 ravintolaa, joista yhtiö pääsi eroon vuotta myöhemmin. Alalla liikkui huhuja hotelliketjun typistyksistä, mutta vielä niitä ei ole nähty.

Toimitusjohtaja Aarne Hallama vakuuttaa kaikkien hotellien olevan omissa tulostavoitteissaan:

-Jokaista yksikköä olemme kehittäneet. Joukossa ei ole yhtään katastrofia.

Viime vuonna Suomen Scandic investoi hotellien sisustukseen ja toiminnan kehittämiseen viitisenkymmentä miljoonaa markkaa. Tänä vuonna investoinnit tuplaantuvat. Suurin kohde on Simonkentän sisutus.

Hotellikiinteistöjään Scandic ei omista. Simonkentän uutukainen on vakuutusyhtiö Tapiolan kiinteistösalkussa.

Kasvunälkä ruotsalaisilla on edelleen kova. Huomisesta lähtien ketjussa on jo 24 lenkkiä. Kaksi muuta tämän vuoden uutta Scandic-yksikköä ovat Porissa ja Turussa.

Hallama luettelee paikkakunnat, joilla 60 prosenttia suomalaisen majoitusliiketoiminnan markoista kertyy: Pääkaupunkiseutu, Turku, Tampere ja Oulu. Scandicilta puuttuu vielä hotelli Oulusta, mutta tuskin enää kauan. Tärkeimmät kaupungit kattava verkosto on uskottavan ketjutoiminnan kannalta välttämätöntä. Esimerkiksi SOK:n Sokos Hotellit pitää yhtenä vahvimmista valteistaan laajaa hotelliverkkoa. Toista ketjuaan, liike- ja kokousmatkustajien Radisson SAS:ia SOK vielä vahvistaa, koska sillä ei ole yksikköjä Turussa eikä Tampereella.

Tuoreimmat osastosta