200008556 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Terra Nova osti Business Roboticsin

Yrityksen nimi on nyt Endero

7.6.2000 0:00

Internet-konsultti Terra Nova Solutions on vaihtanut nimensä Enderoksi ja ostanut uusmedian ja erityisesti sähköisen markkinoinnin ohjelmistoja valmistavan Business Roboticsin.

Business Roboticsista tulee Enderon tytäryhtiö. Endero Business Roboticsiin keskitetään koko konsernin tuotekehitys ja -markkinointi. Kauppa toteutetaan osakevaihdolla, mutta vaihtosuhdetta ei julkisteta.

Kehitysjohtaja Ari Kaaro toteaa Enderon tiedotteessa, että Business Robotics täydentää Enderon tuotevalikoimaa ja kartuttaa konsernin tuotekehitys- ja markkinointiosaamista. Business Roboticsin toimitusjohtaja Jari Parantainen taas pitää Enderoa hyvänä isäntänä, koska sillä on voimavaroja suuriinkin hankkeisiin ja valmiit kansainväliset jakelutiet.

Endero halusi eroon Terra Nova Solutions -nimestään juuri kansainvälistymisen takia. Terra Nova on maailmalla tunnettu espanjalaisena teleoperaattorina.

Internet-konsultointiyritys Endero suunnittelee ja toteuttaa teknologisia ratkaisuja sähköiseen kaupankäyntiin, asiointiin, yritys- ja matkaviestintään, tiedonhallintaan sekä koulutukseen. Sillä on 150 työntekijää.

Business Robotics tuo konserniin 17 ihmistä lisää. Se on vuonan 1996 perustettu ohjelmistotalo, jonka liikevaihto oli viime vuonna noin 2 miljoonaa markkaa. Se on tehnyt positiivista tulosta toimintansa alusta lähtien.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?