200003779 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Viime vuosi oli tuottoisa suomalaisille vakuutusyhtiöille

Julkaistu: 26.5.2000 0:00

Kokonaismaksutulo kasvoi ja vakavaraisuusaste nousi

Viime vuosi oli Vakuutusyhtiöiden keskusliiton toimitusjohtajan Jukka Rantalan mukaan erittäin hyvä suomalaisille vakuutuusyhtiöille. Kokonaismaksutulo kasvoi ja vakavaraisuusaste koheni.

Tutkimuspäällikkö Olli-Pekka Ruuskanen sanoo, että hyvän vuoden takana oli kansantalouden sijoitusmarkkinoiden suotuisa kehitys, joten suunta voi kääntyä.

-Alkuvuonna on jo voitu havaita korjausliikettä, Ruuskanen toteaa.

Pohjola menetti markkinaosuutta

Vakuutusyhtiöiden keskusliiton tilastojen mukaan Pohjola menetti selvästi markkinaosuutta henkivakuutuksissa. Henki-Sampo ja Merita kasvattivat osuuksiaan.

Vahinkovakuutuksissa markkinaosuudet pysyivät kutakuinkin ennallaan. Myös työeläkevakuutuksissa muutokset olivat pienehköjä.

Vahinkovakuutuksissa kotimaisesta ensivakuutuksesta kertynyt maksutulo kasvoi viime vuonna 13,4 miljardiin markkaan, kun se edellisenä vuonna oli 13,2 miljardia markkaa.

Henkivakuutuksissa nousi 16,6 miljardiin markkaan edellisvuoden 13,3 miljardista. Työeläkevakuutuksista kertynyt maksutulo kasvoi 29 miljardista 32 miljardiin markkaan.

Osuudet muuttuvat taseista tarkastellessa

Jos tarkastellaan vakuutusyhtiöiden taseita, osuudet muuttuvat. Esimerkiksi henkivakuutuksissa Pohjola-ryhmän osuus taseissa olevista vastattavista oli 27,1 prosenttia, vaikka osuus maksutulosta on vain 17,7 prosenttia. Meritalla taas oli vastattavaa 22,7 prosenttia kaikesta henkivakuutusyhtiöiden vastattavasta, kun taas osuus maksutulosta oli 28,8 prosenttia.

Taloussanomat-Startel

Tuoreimmat osastosta