200005442 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Umts-lisenssi painaa Deutsche Telekomin tulosta

Julkaistu: 26.5.2000 0:00

Berliini Deutsche Telekomin kesäkuisen kolmannen annin konsortiossa mukana olevat Dresdner Kleinwort Benson ja Goldman Sachs arvioivat, että yhtiön tulos jää tänä vuonna omistuksien myynnin varaan.

Umts-lisenssihuutokaupan ansiosta tulos voi pankkien mukaan pudota 430-530 miljoonaa euroa miinukselle. Koska odotettavissa on kuitenkin myyntituloja muun muassa tv-kaapeleista, arvioivat pankit tämän vuoden lopulliseksi liikevoitoksi 3-4 miljardia euroa. Liikevaihdon pankit odottavat nousevan 35 miljardista runsaaseen 40 miljardiin.

Telekomin osake on sekä sen itsensä että pankkien mukaan pudonnut parikymmentä euroa alle todellisen arvonsa. Tämä edistänee kesäkuisen, ensimmäistä kertaa lähes kaikkialla maailmassa kaupan olevan annin menekkiä, mutta kaventaa valtion annista saamia tuloja.

Telekom etsii edelleen ostettavaa tai fuusiokumppania sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa, ja sai yhtiökokoukselta luvan korottaa osakepääomaansa 1,5 miljardilla osakkeella mahdollisten tulevien kauppojen rahoittamiseksi.

Tuoreimmat osastosta