2000010554 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Handelsbanken on yhä kiinnostunut Christiania Bankista

25.5.2000 0:00

Ruotsalainen Handelsbanken on myös kiinnostunut tekemään ostotarjouksen norjalaisesta Christiania Bankista eli Kreditkassenista, sanoi pankin tiedotuspäällikkö Lars Lindmark tiistai-iltana uutistoimisto Direktille.

Norjan valtiovarainministeri Karl Eirik Schjött-Pedersen ilmoitti maanantai-iltana, että hallitus kannattaa valtion vajaan 35 prosentin osuuden myyntiä Christiania Bankista. Hallitus pitää kuitenkin Merita-Nordbankenin tekemää ostotarjousta liian alhaisena.

Merita-Nordbanken on tarjonnut Christiania Bankista 42,50 Norjan kruunua osakkeelta eli yhteensä noin 24 miljardia kruunua.

Den Danske Bank ja Den norske Bank eivät ota osaa tarjouskilpaan Christiania Bankista, kertoi norjalainen Aftenposten-lehti keskiviikkona.

-Emme ole kiinnostuneita esittämään tarjousta Christianiasta, sanoo Den Danske Bankin konsernijohtaja Peter Straarup.

Den norske Bankin hallituksen puheenjohtaja Jannik Lindbaeck vahvistaa samoin, että tarjouskilpaan osallistuminen ei ole ajankohtaista. Syynä on hänen mukaansa se, että Norjan valtiopäivillä, Stortingetissa tuskin on Christiania Bankin ja Den norske Bankin fuusiota kannattavaa enemmistöä.Uutistoimisto Direkt kertoo, että Christiania Bankin toimitusjohtaja Tom Ruudin mukaan eniten tarjoavalla on kilvassa etuasema.

-Tulemme ottamaan huomioon myös tarjouksen muut puolet, Ruud sanoi.

Tiistai-iltana Ruudilla ei vielä ollut tietoa Handelsbankenin tarjousaikeista. Jos Handelsbanken sellaisen esittäisi, tulisi se kuitenkin hänen mukaansa saamaan samanlaisen käsittelyn kuin muutkin tarjoukset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?