200004439 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Dresdner vahvistaa investointipankkiaan

Julkaistu: 23.5.2000 0:00

Berliini Saksalainen Dresdner Bank aikoo panostaa voimakkaasti investointipankkiinsa Dresdner Kleinwort Bensoniin, josta se piti kiinni niin tiukasti, että fuusio Deutsche Bankin kanssa kaatui huhtikuussa. Lontoossa toimivaan tytärpankkiin sijoitetaan seuraavien kolmen vuoden kuluessa puolitoista miljardia euroa.

DKB:n hallituksen puheenjohtaja Leonhard Fischer uskoo pankkinsa pärjäävän hyvin kilpailussa suurten amerikkalaisten investointipankkien kanssa.

-Internetin aikakaudella markkinoita eivät hallitse suurimmat vaan ne, jotka voivat nopeimmin sopeutua uusiin markkinaolosuhteisiin, sanoo Fischer talouslehti Handelsblattin haastattelussa.

Entistä autonomisemman aseman saaneen pankin tavoitteena on keskittyä niin rahoituksessa kuin konsultoinnissakin erityisesti telekommunikaation, median ja teknologian aloilla toimiviin yrityksiin. Tällä sektorilla osaamista aiotaan kasvattaa etenkin USA:ssa, Japanissa ja muissa Aasian maissa sekä Etelä-Amerikassa.

Koko toiminnan painopiste pysyy Euroopassa. Laajentumistarvetta on Fischerin mukaan Ranskassa, Italiassa, Espanjassa ja Pohjoismaissa. Kasvu on tarkoitus toteuttaa omin voimin ilman yritysostoja.

Työntekijöitä DKB:lla on tällä hetkellä 7 000 ja määrää aiotaan kasvattaa runsaalla tuhannella. Suunta on siis päinvastainen kuin koko Dresdner Bankilla, joka päätti perjantaina pidetyssä yhtiökokouksessaan sulkea 300 konttoria ja irtisanoa 5 000 työntekijää.

Tuoreimmat osastosta