200008497 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Vanhaan navettaan syntyi yhden miehen lasitehdas

Julkaistu: 18.5.2000 0:00

Erikoistumisessa on pienyrittäjän turva myös lasialalla

Jari-Matti Solin urakoi viikonloppua yhden miehen lasitehtaassaan. Teon alla on lasitöitä Riihimäen Lasimuseon kutsunäyttelyyn.

Perniöön Solin muutti kolme vuotta sitten opiskelu- ja työpaikkakunnaltaan Nuutajärveltä, toteutti unelmansa ja rakensi omin käsin kaikki tarvitsemansa koneet ja uunit.

Työssä auttoi aikaisempi instrumenttiasentajan koulutus. Ilman omaa työpanosta investoinnit olisivat kohonneet turhan suuriksi ja syöneet jo etukäteen kannattavuutta.

-Hiontakone on hyvä esimerkki: käytin runkona vanhaa pesukaapin allasta ja sain toimivan laitteen muutamalla tuhannella markalla. Tehdasvalmisteinen maksaa 40 000 markkaa, arvioi Solin ja esittelee neljää lasiuunia, joista yhdessä lasimassa sulatetaan 22 litran upokkaassa, toista käytetään muokkauksessa ja kahta muuta puhallettujen esineiden jäähdytyksessä.

Apulaitteineen, kaasusäiliöineen ja putkineen kokonaisinvestointi jäi itse tehtynä 150 000 markkaan.

Filigraanitekniikka onnistuu yksinkin

Suurten lasitehtaiden hallitsemilla markkinoilla pienyrittäjän on erikoistuttava menestyäkseen. Solin on löytänyt saumakohdan filigraanilasista. Kyseessä on venetsialainen tekniikka, jolla saadaan aikaan raidallinen lopputulos.

Tekniikka edellyttää ensin ohuen filigraanitangon valmistusta, joka sitten katkotaan muottiin sopivan pituiseksi. Kuumennettuun muottiin upotetaan puhallettu lasiaihio, jolloin lasitangot tarttuvat ja sulavat kiinni aihioon.

Suuremmissa lasitehtaissa filigraanitanko tai -lanka valmistetaan kahden puhaltajan voimin vetämällä lasimassaa eri suuntiin pihdeillä. Lasimassa jäähtyy tasaisen ohueksi langaksi.

-Entisessä työpaikassani Nuutajärvellä moni ei ole uskonut, että vedän filigraanilankaa yksin navetan päästä päähän, naurahtaa Solin ja kertoo Suomessa olevan parisenkymmentä pientä lasipajaa, mutta filigraania hän ei tiedä valmistettavan niistä yhdessäkään. Näin varsinaisia kilpailijoita on harvassa.

Suuryritykset asiakkaina

Solinin päätuotteet ovat paperipainot, lautaset ja maljakot, joista 90 prosenttia menee liikelahjoiksi yrityksille. Loput myydään sisustus- ja lasiliikkeissä Helsingissä ja Turussa. Värivaihtoehtoja Solinilla on noin 300, mikä on pienyrittäjän erityinen valtti.

-Suurilla tehtailla on ehkä vain kymmenen väriä valikoimissaan. Asiakasyritykset ovat mielissään saadessaan yksilöllisistä tavaraa, joka voidaan suunnitella esimerkiksi yrityksen omien tunnusvärien mukaan. Solinin asiakkaat ovat enimmäkseen suuryrityksiä, sillä 500-2 000 markan hinta käsinvalmistusta lasiesineestä rajoittaa kysyntää. Hinnat eivät työhön ja kustannuksiin verrattuna ole tekijän itsensä mielestä edes realistiset.

Raaka-aineet ja energia ovat suurimmat kuluerät. Markkinoinnissa ei kuitenkaan ole vaikeuksia.

-Pikkupajat joutuvat pakostakin tekemään lahjatavaraa. Minun tavoitteenani on korkea laatu.

Nopeaa työtä

Olosuhteet vanhassa navetassa ovat vaativat. Talviaamuina vesiämpärit ovat jäässä, mutta jo parin tunnin kuluttua hiki virtaa solkenaan. Kuumina kesäpäivinä jo kolmen tunnin työrupeama on hyvä saavutus. Työasu on normaalisti valkoinen säteilylämmön minimoimiseksi. Silmiä rasittaa infrapunasäteily ja niveliä uhkaa kuluminen jatkuvassa rasituksessa.

Kuuma lasimassa edellyttää työstäjältään nopeutta kaikissa työvaiheissa. Itse puhaltaminen on tehtävä tarpeeksi hitaasti ja lasipalloa on osattava lukea puhalluspillin päässä. Onnistumisprosentti vaihtelee paljonkin.

Paperipainoina käytettävät lasipallot onnistuvat useimmiten.

-Tämä touhu on kokonaan omien ideoiden varassa. Minulla on kolme muottia, mutta 95-prosenttisesti muotoilu on vapaata. Ostajalle lopputuote ei kuitenkaan kerro toteutuksesta mitään. Selittäminenkään ei auta, vaan toteutus pitäisi näyttää paikan päällä pajassa, korostaa Solin ja laskeskelee, että puhaltaminen vie yhden miehen tehtaassa työajasta vain kolmasosan. Suurin osa ajasta kuluu remontointiin ja tuotteiden myyntiin.

Haastatteluviikonlopun työt epäonnistuivat kaikki, sillä lasin raaka-aineena käytettävä mänki oli päässyt separoitumaan. Prosessi on aloitettava alusta, mutta yksi tärkeä syy oman tehtaan perustamiselle olikin saada tehdä oman mielensä mukaan.

Tuoreimmat osastosta