200002000 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Mandatum kiinnostaa Sampo-Leoniaa

16.5.2000 0:00

Sampo-Leonia on Taloussanomien tietojen mukaan kiinnostunut Björn Wahlroosin johtamasta Mandatum-pankista.

Sampo-Leonialta puuttuu yritysjärjestelyitä hoitava investointipankki. Leonia Corporate Bank hoitaa vain suuryritysten rahoitusta, kun taas Mandatum on yksi Suomen merkittävimmistä ellei merkittävin yrityskauppojen järjestelijä.

Mandatumista tosin todetaan lyhyesti, että ainakaan kukaan ei ole ollut Sampo-Leoniasta sinnepäin yhteydessä.

Sampo-Leonialla on Sammon kautta vajaan kymmenen prosentin omistus Mandatumista. Äänivallasta sen hallussa on vajaa seitsemän prosenttia.

Sampo-Leonia on tällä haavaa Mandatumin kolmanneksi suurin omistaja. Lisäksi Sampo-ryhmittymään kuuluva vakuutusyhtiö Kaleva omistaa Mandatumin äänistä vajaa kaksi prosenttia.

Liikepankki Mandatum on keskittynyt varainhoitoon ja investointipankkitoimintaan. Sampo-Leonia aikoo kasvaa nimenomaan finanssipalveluiden ja varainhoidon puolella.

Mandatum on toiminut Sampo-Leonian neuvonantajana sen yritysjärjestelyissä.

Myynnillä ei haluta spekuloida

Mandatumin suurin omistaja on pankin johtokunnan puheenjohtaja Björn Walhroos noin kolmanneksen omistusosuudella. Pankin toiseksi suurin omistaja on monialakonserni Finvest.

Finvest-konserni tosin juuri päätettiin pilkkoa neljään osaan ja yhtiön Mandatum-omistus siirtyy Vestcapille, joka taas sulautuu yhteen sijoitusyhtiö CapManin kanssa.

Finvestin toimitusjohtaja Jerker Molander ei halua spekuloida ajatuksella, että Sampo-Leonia ostaisi Mandatumin osakkeet Finvestiltä.

-Se ei ole ollut ajankohtaista nyt.

Molander antaa myös ymmärtää, että koko Vestcap ja Vestcapin ja CapManin liitto perustuu juuri Mandatum-omistukseen.

Myöskään CapManin toimitusjohtaja Ari Tolppanen ei halua spekuloida Mandatum-myynnillä. Hän huomauttaa, että ylipäätään osakkeet ovat CapManilla vasta vuoden kuluttua.

Tolppasen mukaan Mandatum on CapManille pitkäaikainen finanssisijoitus, joka tasoittaa yhtiön tulovirtaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?