200003121 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Mobile-ryhmä siivitti Aspocompin tuloskasvua

Julkaistu: 3.5.2000 0:00

Kännykkäbuumi siivitti myös Aspocompin alkuvuoden tuloskasvua. Konsernin tulos ennen satunnaiseriä ja veroja nousi yli 50 prosenttia edellisvuoden tammi-maaliskuusta. Nyt tulos 6,6 miljoonaa euroa, kun se vastaavana aikana viime vuonna oli 4,4 miljoonaa euroa.

Yhtiön liikevaihto kasvoi lähes 13 miljoonaa euroa ja lähes saavutti 60 miljoonaan euron rajan. Liikevoitto nousi 4,6 miljoonasta eurosta seitsemään miljoonaan euroon. Liikevoittoprosentti oli nyt 11,8, kun se viime vuonna jäi alle kymmenen prosentin.

Aspocompin Mobile-liiketoimintaryhmän liikevaihto ylsi 43 prosenttiin koko konsernin liikevaihdosta. Ryhmän tulos oli konsernin mukaan hyvä, vaikka sen sisällä on käynnissä merkittäviä investointeja.

Sen sijaan neljänneksen liikevaihdosta muodostavan Telecomin-ryhmän tulos oli epätyydyttävä. Vaisuus johtuu ensimmäisen vuosipuoliskon aikana tehtävistä tuotannon uudelleen järjestelyistä.

Yhtiö uskoo, että tämän vuoden liikevaihto ja tulos paranevat viime vuodesta, koska kysyntä ja tuottavuuden kasvu tasaavat kovan hintakilpailun aiheuttamaa painetta kaikilla toiminta-alueilla.

Aspocompin toimitusjohtajan Jarmo Niemen mukaan yhtiö etsii kasvua jatkossa Aasiasta. Kiinnostavin maa on hänen mukaansa Kiina. Konserni aikoo rahoittaa tulevia investointejaan ja yritysostojaan osakeannilla ja -myynnillä.

Instituutioanti ja -myynti toteutetaan niin kutsuttuna tarjousmyyntinä. Se alkaa tänään ja jatkuu alustavan arvion mukaan 23. toukokuuta saakka. Yleisöannin ja henkilöstöannin merkintäaika alkaa 8. toukokuuta.

Tuoreimmat osastosta