200004563 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Työtoveri kelpaa vapaa-aikaankin

Julkaistu: 29.4.2000 0:00

Tuttavan mielestä paras työkaveri on sellainen, johon ei vapaa-ajalla törmää edes vahingossa. Tuttavan mielestä työasioita ei pidä vatvoa, jos siitä ei makseta palkkaa, ja työkaverien kanssa muusta ei kuitenkaan tule puhuttua.

Jos on joskus kapakassa eksynyt sairaanhoitajien, analyytikkojen tai atk-ohjelmoijien seuraan, on taipuvainen olemaan samaa mieltä.

Samalla tulee havainneeksi, että moni suomalainen hengaa ihan mielellään työkavereittensa kanssa myös vapaalla. Mitä tutumpia työkaverit ovat, sitä parempi: vakituisessa työsuhteessa olevat tapaavat työkavereitaan useammin kuin määräaikaiset työntekijät.

Miehet ovat työkavereistaan kiinnostuneempia kuin naiset. Vähintään kerran viikossa vapaa-aikaansa kollegojen kanssa viettävät muita useammin miesvaltaisilla aloilla työskentelevät miehet ja naisvaltaisilla aloilla työskentelevät naiset.

Eniten aikaa ja mielenkiintoa työkavereiden tapaamiseen riittää nuorilla ja naimattomilla.Joka neljäs alle 25-vuotias nainen ja melkein joka toinen alle 25-vuotias mies tapaa työtovereitaan työajan jälkeen vähintään kerran viikossa.

Se varmaan selittää tuttavankin asennetta: jos on 36-vuotias pienen lapsen äiti ja miesten töissä, ei välttämättä hirveästi innostu illasta insinöörien kanssa.

Tuoreimmat osastosta