200008427 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Siemensin ja Mannesmannin autoelektroniikka yhteen

Julkaistu: 21.3.2000 0:00

Berliini Saksalaiset Siemens ja Mannesmann yhdistävät autojen elektroniikkaa valmistavat yksikkönsä yhteisyritykseksi. Heinäkuussa toimintansa aloittava Atecs Siemens Automotive nousee maailman suurimmaksi kehittyneen autoelektroniikan toimittajaksi.

Uuteen yhtiöön tulevat Siemensin koko autotekniikan sektori sekä Mannesmann-konsernista kesäkuussa listautuvan autoteollisuus- ja konerakennusyhtiön Atecsin osa VDO.

Suurin piirtein samankokoisten ja eri puolilla maailmaa 50 000 ihmistä työllistävien yksiköiden yhteenlaskettu liikevaihto oli viime vuonna seitsemän miljardia euroa, ja tavoitteena on tuplata se viidessä vuodessa.

Osapuolet tuottavat yhdessä esimerkiksi polttoainetta säästäviä suorasuihkutusjärjestelmiä sekä moottorin, päästöjen ja turvalaitteiden hallintaan tarvittavaa elektroniikkaa.

Uuden aallon autoelektroniikasta ne kehittelevät muun muassa navigaatiojärjestelmiä, tutkateknologiaa sekä elektromekaanisesti toimivia venttiileitä.

Yhdessä helpompi tehdä moduuleja

Emoyhtiöt saavat kumpikin puolikkaan syntyvästä yhteisyrityksestä, jonka johtoon tulee Siemensin autosektorin johtaja Franz Wressnigg.

Yhteistyö antaa lisää voimaa etenkin tutkimus- ja kehitystyöhön. Tästä ja muista synergiaeduista kertyväksi säästöksi arvioidaan 400 miljoonaa euroa vuodessa.

Kaksin yhtiöillä on myös entistä paremmat mahdollisuudet tuottaa autoteollisuuden kaipaamia valmiita moduuleja. Lisäksi ne voivat tehdä yhteistyötä Mannesmannin Atecsiin kuuluvan mekaanisia autonosia valmistavan Sachsin kanssa.

-Tämä on se perusta, jolla voimme kasvaa markkinoilla keskitasoa nopeammin, arvioi Siemens-konsernin pääjohtaja Heinrich von Pierer.

Siemens valmistaa tietokoneita jo yhdessä japanilaisen Fujitsun kanssa ja kodinkoneita saksalaisen Boschin kanssa.

Tuoreimmat osastosta