200004001 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Lippupalvelu ottaa käyttöön kännykkäkäyttöiset paperittomat liput

Lippupalvelu uusii varaus- ja jakelujärjestelmiään

18.3.2000 0:00

Lippuja konsertteihin ja muihin tapahtumiin välittävä Lippupalvelu on tuomassa markkinoille uutta kännykkäkäyttöistä varauspalvelua, joka tekee tarpeettomaksi paperilippujen käytön. Lippupalvelun toimitusjohtajan Harri Kaasisen mukaan uusi järjestelmä on valmis lanseerattavaksi toukokuussa.

Uuden järjestelmän ansiosta asiakas voi hankkia lipun yhdellä kännykkäsoitolla ilman, että hänen olisi sen jälkeen vielä noudettava tilattu lippu jostain lippuluukulta. Kaasisen mukaan kännykkään toimitetaan lippua ostettaessa koodinumero, joka korvaa perinteisen paperilipun ja päästää asiakkaan sisään haluttuun tilaisuuteen.

Kaasinen ei halua ennen yhteistyökumppanien kanssa tehtävää lanseerausta kertoa enempää uudesta järjestelmästä. Myös muita uusia elektronisia lipunmyyntitapoja on hänen mukaansa suunnittelussa.

Niitä varten, jotka eivät vielä halua siirtyä kokonaan paperittomiin, kännykän sisälle ladattaviin lippuihin, Lippupalvelu suunnittelee jakelukanaviensa laajentamista. Tulevaisuudessa varatut liput voisi Kaasisen mukaan käydä noutamassa myös kioskeilta ja lähikaupoista, kun ne nyt on pitänyt noutaa joko yrityksen omista toimipisteistä tai konserttihalleista tai muilta tapahtumapaikoilta.

Kaasinen uskoo uusien varaus- ja jakelujärjestelmien tuovan kustannussäästöjä ja lisäävän asiakkaiden määrää.

Nykyisin noin kymmenisen prosenttia Lippupalvelun välittämistä lipuista myydään internetin kautta. Joissakin tapahtumissa jopa kolmannes lipuista käy kaupaksi verkossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?