2000012203 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Lontoon Citystä lähtee tuhansia työntekijöitä

Julkaistu: 10.3.2000 0:00

Lontoo Deutsche Bankin ja Dresdner Bankin henkilöstöleikkaukset osuvat raskaasti Lontoon Cityyn. Pankit eivät ole vielä ilmoittaneet tarkkoja lukuja irtisanomisista, mutta ainakin 2 000 työpaikkaa on vaarassa. Pahimpien arvioiden mukaan lähtijöitä saattaa olla jopa 6 000.

Pankit ilmoittivat maailmanlaajuisesti vähentävänsä 16 000 työpaikkaa eli vähän useampi kuin joka kymmenes työntekijä saa lähteä. Konttoriverkoston työpaikat vähenevät 10 000:lla, muuta lähtijät ovat pääkonttoreista tai tytäryhtiöistä. Lontoossa alhaisimpienkin arvioiden mukaan lähes joka viides joutuu etsimään uusia hommia.

Sekä Deutsche että Dresdner rantautuivat joitakin vuosia sitten Lontoon rahamarkkinoille hankkimalla tytäryhtiökseen perinteikkään investointipankin. Nyt Deutschen Morgan Grenfellillä ja Dresdnerin Kleinwort Bensonilla on paljon päällekkäisiä toimintoja. Molemmat investointipankit ovat tuttuja myös suomalaisasiakkaille.

Lopetushuhut kiertävät Kleinwortia

Sanomalehti Financial Times kertoi eilen, että uusi fuusiopankki olisi mahdollisesti lopettamassa Kleinwort Bensonia, jonka palveluksessa Lontoossa on 3 500 työntekijää.

Deutsche Bank ei suostunut eilen kommentoimaan huhuja Kleinwortin lopettamisesta tai myymisestä. Uutistoimisto AFX:n mukaan Deutsche on kuitenkin haluton myymään Kleinwortia kilpailijoille.

Deutsche Bankin henkilöstövähennykset Lontoossa ovat jo käynnistyneet. Ostettuaan amerikkalaisen Bankers Trustin Deutsche ilmoitti vähentävänsä 2 000 brittityöntekijää.

Tuoreimmat osastosta