200008248 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Telia ei ole poissuljettu kumppani

Julkaistu: 8.3.2000 0:00

TukholmaSoneran Mobile & Media -yksikön toimitusjohtaja Kaj-Erik Relander ei poissulje mahdollista liittoutumista ruotsalaisen Telian kanssa, mutta huomauttaa, että ruotsalaisyhtiön ja norjalaisen Telenorin fuusion purkautuminen viime vuoden lopulla oli traumaattinen kokemus molemmille yhtiöille, ja sen jälkipyykin hoitaminen vie aikaa.

-Meillä ei ole mitään vireillä Telian kanssa tällä hetkellä. Markkina muuttuu kuitenkin nopeasti eikä mitään vaihtoehtoja voi poissulkea, Relander lisää.

Relander ei ole huolestunut uusien yhtiöiden tunkeutumisesta Soneran markkinoille, vaan näkee kehityksessä myös yhteistyömahdollisuuksia. Muun muassa Sanoma-WSOY ilmoitti taannoin, että se perustaa operaattoreista riippumattoman portaaliyhtiön ja Alma Media kertoi uusmediatoimintonsa yhtiöittämisestä.

-Ajatuksena voidaan heittää, että esimerkiksi Sanoma-WSOY tuottaisi jonkin palvelun, jonka me voisimme viedä ulkomaille.

Viime vuonna Soneran tietoliikenteen välittämisestä kertyneet tulot kasvoivat 21 prosenttia, mutta nyt kasvuvauhti on hidastumassa.

-Samanlaisia kasvulukuja on vaikea saavuttaa. Markkinaosuutemme Suomessa on jo suuri ja puheluiden hinnat ovat halpenemaan päin. Arvioimme, että vuonna 2005 puolet tuloistamme kertyvät palveluista, jotka liittyvät muun muassa verkkokauppaan ja tietopalveluiden välittämiseen, Relander selittää.

Tällä hetkellä palvelujen osuus on noin viisi prosenttia yhtiön kokonaistuloista

Huhuista, joiden mukaan brittiläinen Vodafonen Airtouch olisi ostamassa Soneraa, Relander toteaa:

-Vodafone on yhtiö, joka tuntuu olevan kiinnostunut kaikista alan yhtiöistä.

Tuoreimmat osastosta