200008570 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Pötyä pöytään, rouva ministeri!

12.2.2000 0:00

Sietää niin työllisten kuin työttömienkin pidellä lähitulevaisuudessa tiukasti kiinni luontoiseduistaan, sillä Virpa Puiston (sd.) nimittäminen työministeriksi ei niiden säilymisen kannalta hyvää lupaa. Tarkastaja on nimittäin eläkkeensaajalähteistä vastaanottanut tietoja, joiden mukaan vaalikarja on saanut seurata Puiston vierailuja kotiseudullaan Turussa nälissään ja kuivin suin.

Puiston eläkeläisyhdistyksissä pitämien puhetilaisuuksien tarjoilut eivät kuulemma ole yltäneet läheskään kilpailijoiden tasolle. Tarkastajan tuntema syväkurkku valittelikin, että ikäväki on joutunut poistumaan Puiston pakeilta kahvihampaat kolottaen.

Leivän sijasta työttömille lienee jatkossa tarjolla vain sirkushuveja, mutta niistähän ei Virpa hänet tuntevien mukaan koskaan tingi.

Mutta mitä tekee Esko?

Sisäinen tarkastaja on helpottunut, koska presidentin vaalit tulivat ja menivät. Suurimman ongelman vaalin päättymisestä aiheutuu televisiokanaville. Millä saa täytettyä joka iltaisen vaalikeskustelun jättämän aukon ja mistä saa ilmaiseksi esiintyneiden ehdokkaiden tilalle yhtä halpoja näyttelijöitä?

Vaalien tulos oli tyypille suoralle kansanvaalille. Äänet jakautuivat lähes tasan ja voittaneelta osapuolelta vaaditaan todellisia kykyjä tehdä kahdesta puolikkaasta yksi kokonainen.

Vaalien jälkeisen ajan suurimmaksi kysymykseksi on noussut se, että mitä tekee jälleen yhden hopean palkintokaappiinsa saanut Esko Aho (yhä kesk.). Kestääkö entisen pääministerin hermot kuunnella rivikansanedustajana vielä seuraavat kolme vuotta eduskunnan etupenkissä nykyisen pääministerin letkautuksia? Vai lähteekö Esko politiikasta vihreämmille laitumille? Kas, siinäpä kysymys.

Sisäisen tarkastajan poliittinen erityisavustaja ei kuunaan usko, että Esko malttaa lähteä politiikasta minnekään, vaan haluaa pistää puumerkkinsä suomalaiseen politiikkaa jatkossakin. Vaikka peli on tältä erää päättynyt, niin uuttaa pakkaa sekoitetaan jo. Erityisavustaja epäilee vahvasti, että ennen seuraavia eduskuntavaaleja porvarillisessa kentässä (ilmaus sallittaneen taas näin vaalien jälkeen) on tapahtunut jotain vasemman siiven tapaista lähentymistä ja Eskolla on siinä vahvasti sormensa pelissä.

Hyvin palkattu teräspossu

Leonian uusi mainostähti teräspossu ei ole vain taitavien kuvankäsittelijöiden digitaaliluomus. Possu on oikeasti olemassa: se on noin oikean porsaan kokoinen ja sijaitsee Leonian pääkonttorissa. Porsitusapuna on käytetty hollywoodilaista tehostepajaa, ja kustannukset ovat olleet sikäläisittäin kohtuulliset. Pankin teettämien tutkimusten mukaan possu vastaa hyvin niitä mielikuvia, joita pankki haluaa itsestään kertoa. Eipä siis pidä ihmetellä, jos seuraavissa Leonian mainoksissa asuntolainaa pähkäilevät tahoillaan Demi Moore ja Bruce Willis.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?