2000010638 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Ay-varoja houkutellaan pörssiin täsmärahastolla

Sijoitustäkynä hyvä henkilöstöpolitiikka

5.2.2000 0:00

Ammattiyhdistysliikkeen varoja houkutellaan pörssiin tarjoamalla sijoituskohteeksi hyvin henkilöstöpolitiikkansa hoitavia yrityksiä.

Conventum Rahastoyhtiö on luonut yhteistyössä muun muassa SAK:n kanssa yhdistelmärahaston, joka sijoittaa varoja vain hyvää henkilöstöpolitiikkaa harjoittavien yritysten osakkeisiin.

Hyvää henkilöstöpolitiikka harjoittaviksi yrityksiksi on valittu nopeasti kasvavista korkean teknologian yrityksistä Novo Group, Nokia, Sonera, Vaisala ja Eimo. Perinteisessä teollisuudessa hyvää henkilöstöpolitiikkaa harjoitetaan Conventumin mielestä Nokian Renkaissa, Orionilla ja YIT:ssä.

Rahastoon on salkunhoitaja Sami Sormusen mukaan kertynyt kolmen kuukauden kuluessa 40 miljoonaa markkaa sijoitettavia varoja. Rahaa on tullut ay-liikkeeltä, henkilöstörahastoilta, seurakunnilta ja yksityishenkilöitä.

Tuottoa Vision-nimiselle rahastolle on kertynyt hyvän markkinatilanteen ansiosta kolmessa kuukaudessa jo 36 prosenttia. Rahasto sijoittaa osakkeiden lisäksi korkopapereihin. Salkun arvosta voi osakkeita olla korkeintaan 70 prosenttia ja vähintään 30 prosenttia.

Apuna sijoituskohteiden valinnassa on sijoitusraati, jossa on edustajia SAK:sta, Teollisuuden ja Työnantajien keskusliitosta, seurakunnista, työministeriöstä ja Pellervo-seurasta.

Pätkätöitä suosivat yritykset eivät kelpaa

Rahasto on ainoa laatuaan Suomessa, ja Sormusen mukaan maailmaltakaan ei löytynyt pelkästään hyvään henkilöstöpolitiikkaan keskittyvää eettistä rahastoa.

Osakesalkkuun valittujen yritysten henkilöstöpolitiikan hoitoa on arvioitu sen perusteella, miten paljon ne palkkaavat lisää väkeä ja miten ne pitävät huolta jo palveluksessa olevista työntekijöistään.

-Uusien työntekijöiden palkkaaminen kertoo yrityksen johdon aidosta uskosta tulevaisuuteen paremmin kuin pelkkä suurten kasvunäkymien maalaaminen, Sormunen perustelee.

Voimakkaasti saneeraavat ja voittoja maksimoidakseen henkilöstöstä ensimmäiseksi leikkaavat yritykset putoavat hänen mukaansa ilman muuta pois.

Hyväksi henkilöstöpolitiikaksi on luokiteltu rekrytoimisen lisäksi jo palveluksessa olevan henkilöstön kouluttaminen, palkitseminen, sitouttaminen ja kunnosta huolehtiminen osana työterveyshuollon palveluja.

Nokian Renkaita Sormunen kiittelee henkilöstön aidosta kannustamisesta aloitepalkkioiden avulla.

-YIT on puolestaan ottanut tiennäyttäjän roolin kouluttamalla yhdessä Rakennusliiton kanssa nuoria rakennusalalle torjumaan tulevaisuuden työvoimapulaa, Sormunen toteaa.

Tasa-arvopolitiikka kuuluu myös osana hyvään henkilöstöpolitiikkaan, vaikkei sille erillistä mittaria olekaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?