199904147 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Teknologiajohtaja Heinänen nauttii Telian luottamusta

Julkaistu: 3.12.1999 0:00

Esat Telecomin johdon mielestä tarjous on liian alhainen

Telia Finlandin teknologiajohtaja Juha Heinänen, jota on epäilty yrityssalaisuuden rikkomisesta, nauttii täyttä luottamusta Telian työntekijänä. Yhtiön tiedotteen mukaan Soneran sisäisiä asiakirjoja ei ole tullut Telian käyttöön eikä niitä ole hyödynnetty Telian liiketoiminnassa.

-Tämän vahvistaa se, että poliisitutkimusten jälkeen syyttäjä on päättänyt jättää syyttämättä Juha Heinästä ja Telian kahta muuta työntekijää yrityssalaisuuden rikkomisesta, tiedotteessa sanotaan.

Kaksi vuotta sitten Heinänen siirtyi ruotsalaisen Telian palvelukseen Sonerasta, joka on syyttänyt Heinästä tekniikan ja muiden yrityssalaisuuksien kopioinnista uuden työnantajansa hyödyksi.

Sonera luki sähköposteja Heinäsen eron jälkeen

Tampereen kihlakunnan syyttäjä on päättänyt syyttää neljää Soneran johtajaa viestintäsalaisuuden rikkomisesta, koska nämä lukivat toisen henkilön sähköposteja. Yhtiö luki Heinäsen sähköpostiviestejä sen jälkeen, kun tämä oli eronnut Sonerasta.

-Sähköpostiviestien huomioimatta jättäminen olisi johtanut Soneran kannalta merkittäviin taloudellisiin menetyksiin ja vaarantanut liikesuhteiden jatkumisen, Sonera perustelee julkisuuteen lähettämässään tiedotteessa.

Heinänen pitää Soneran perusteluja perusteettomina. Hän toteaa, että soneralaiset lukivat hänen henkilökohtaisia sähköpostejaan, jotka eivät olleet Soneran teknologiaryhmän kannalta tarpeellisia.

Tuoreimmat osastosta