1999015336 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Mallaskosken panimo ja Leningrad Cowboys yhteistyöhön

Julkaistu: 3.12.1999 0:00

Uudet tuotteet markkinoille helmikuussa

Noin vuoden ajan toiminut seinäjokelainen oluttehdas Oy Mallaskoski Ab ja Leningrad Cowboys Ltd solmivat eilen Helsingissä sopimuksen uuden Leningrad Cowboy -olut ja siideriperheen valmistuksesta ja levityksestä sekä koti- että ulkomaan markkinoilla.

Mallaskosken toimitusjohtaja Ville-Veikko Vaaranmaa uskoo, että heidän kaltaisellaan pienpanimolla ja hyvän brandin omaavalla yrityksellä kuten Leningrad Cowboys on paljon mahdollisuuksia kehittää yhteistyötä.

Leningrad Cowboys -nimellä valmistuu ensimmäisenä vaalea ja tumma keskiolut. Omena-ja päärynäsiiderit tulevat kauppoihin myöhemmin keväällä.

-Uudet oluet ovat olleet tuotekehityksessä jo puoli vuotta. Ne ovat täysmallasoluita ja sopivat perinteiseen suomalaiseen makuun, Vaaranmaa vakuuttaa.

Hän ei halua kertoa yhteistyösopimuksen hintaa.

Mallaskosken tuotanto noussee tänä vuonna vajaaseen miljoonaan litraan. Siitä on oluen osuus noin 200 000 litraa ja loput siideriä. Vaaranmaa ei halua lähteä ennakoimaan kuinka paljon uusi yhteistyökuvio luo lisää tuotantoa.

-Saimme tuotannon käyntiin tänä vuonna vasta myöhäisessä vaiheessa. Joka tapauksessa tarkoituksemme on pitää kokonaistuotanto alle kahdessa miljoonassa litrassa, koska siinä kulkee veroalennuksen raja, Vaaranmaa kertoo.

Alkoholivero on 4,5 prosentin vahvuisessa oluessa 7,65 markka litralta. Jos yritys tuottaa alle kaksi miljoonaa litraa, niin se saa 20 prosentin alennuksen verosta. Kahdessa miljoonassa litrassa alennus merkitsee kolmea miljoonaa markkaa.

Mallaskoskelta osakeanti

Mallaskoski aloitti joulukuun ensimmäisenä päivänä osakeannin, jossa on tarjolla yleisölle 100 000 osaketta sadan markan kappalehintaan. Osakkeen nimellisarvo on kymmenen markkaa ja niitä myydään viiden osakkeen ryppäänä. Osakkeet oikeuttavat osinkoon mutta niiden äänivalta on rajattu niin, että 20 osakkeella saa yhden äänen. Ennestään Mallaskosken osakepääoma on miljoona markkaa.

Toimitusjohtaja Vaaranmaan mukaan annilla kerätään pääomia ensi vuoden kapasiteetin lisäämiseen sekä markkinointiin. Vaaranmaan mukaan osakkeille on laskettu noin viiden prosentin tuotto-odotus.

Mallaskoksi työllistää tällä hetkellä yhdeksän henkilöä. Yritys toimii Seinäjoen kaupungilta vuokratuissa tiloissa ja kunnianhimoisena tavoitteena on viiden vuoden kuluessa saavuttaa kymmenen miljoonan markan liikevaihto.

Tuoreimmat osastosta