1999014211 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Net in France tekee bisnestä ranskalaisittain

Julkaistu: 1.12.1999 0:00

Sophia Antipolis, Ranska Helsinkiläinen Channel Five aikoo viedä kehittämänsä verkkopalveluratkaisut myös Ranskaan. Niinpä syksyllä Sophia Antipolisiin perustettu tytäryhtiö Net In France rekrytoi parhaillaan väkeä.

-Ensi vuonna meillä on jo toistakymmentä henkeä. Tuotanto on aluksi Suomessa, mutta siirtyy vähitellen Ranskaan, toimitusjohtaja Christian Gröndahl ennakoi.

Net In France tuottaa verkkopalveluratkaisuja bisnes to bisnes -asiakkaille. Inter-, intra- ja ekstranet sekä wap-ratkaisut ovat asiakaslähtöisiä. Siten toimialaan kuuluu myös liikkeenjohdon konsultointia. Aluekonttoreita on perusteilla muun muassa Englantiin, Italiaan, Saksaan ja Ruotsiin.

-Global bisnes is local bisnes. Tulevaisuudessa palvelemme kansainvälisiä asiakkaitamme eri puolilla Eurooppaa.

Uusilla markkinoilla pärjää Gröndahlin mielestä parhaiten palkkaamalla avainpaikoille - esimerkiksi markkinointiin - oikeat koulut käyneitä ja oikean taustan omaavia paikallisia.

Ranskassa myös it-yrityksissä arvostetaan perinteitä ja sivistynyttä bisneskulttuuria. Gröndahl tietää sen kokemuksesta työskenneltyään aikanaan Nokian leivissä Pariisissa. Sophialle hän antaa arvosanan 10+.

-Saimme loistavaa tukea Nizzan paikallishallinnolta, myös teknopolin kehitysyksikkö on auttanut ja tehnyt yritystämme tunnetuksi.

Näin käytännön esteet menestyksen tieltä on Rivieralla raivattu. Christian Gröndahl pitää yrityksensä tulevaisuuden näkymiä erittäin lupaavina. Channel Fiven kolmen miljoonan markan liikevaihto voi nousta parhaassa tapauksessa ensi vuonna kaksinumeroiseen miljoonalukuun.

Tuoreimmat osastosta