1999018031 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Fit Test myy kuntoa

23.11.1999 0:00

Liikunnanopettaja Hannu Rahikainen on nauravainen mies. Iloisuus on joko savolaista sutjakkuutta tai sitten virneen takana on vahva usko onnistumisesta. Mikkelissä asuva Rahikainen on kehitellyt toistakymmentä vuotta tietokonepohjaista kunnontestaus- ja kohennusohjelmaa, ja nyt vuosien työ on cd-rompulla, valmiina maailmanvalloitukseen.

-Ohjelma on asiantuntijajärjestelmä, tietopaketti ja työkalu terveyden ja liikunnan ammattilaisille. Se soveltuu niin huippu-urheilun valmennukseen kuin muuhunkin liikuntaan, Rahikainen kertoo.

Ohjelma perustuu ergometrilla tapahtuvaan testaukseen. Kun ohjelman ensimmäinen versio valmistui 1991, Rahikainen ei tiennyt tehneensä kaupallisen tuotteen. Hän jatkoi ohjelman kehittämistä innostuksestaan asiaan ja muutamaa vuotta myöhemmin tuli oivallus.

-Tajusin, että minähän teen kaupallista tuotetta. Ryhdyin markkinoimaan sitä, ja referenssit ovat olleet todella hyviä. Oman firman, Fit Testin, perustin 1994.

Tähän päivään mennessä Fit Test, jonka palveluksessa on Rahikaisen lisäksi ohjelmoija, on pärjännyt omillaan eli tulorahoituksella.

-Kun olisin tarvinnut rahaa tuotekehittelyyn, minuun ei uskottu vaan minut naurettiin ulos. Nyt olen päättänyt, että pärjään jatkossakin omillani.

Ohjelmaa on markkinoinut tähän saakka ainoastaan Rahikainen ja tämän vuoden liikevaihto nousee noin 2,5 miljoonaan markkaan. Bisnes on sujunut sen verran hyvin, että firman toimitilojen edustalla seisoo iso 300-sarjan Mersu, ja liikunnanopettajan hommia Rahikainen ei ole tehnyt enää vähään aikaan. Fit Testin omistaja ja toimitusjohtaja on kuitenkin sitä mieltä, että nyt kaikki vasta alkaa.

-Tavoitteet ovat korkealla, ja nyt aloitetaan ammattimainen tuotteen markkinointi. Olen jo tehnyt sopimuksen Englantiin markkinoinnista Leisure Systemsin kanssa ja seuraavaksi lähden Australiaan.

Rahikainen antaa ymmärtää, että suuria sopimuksia on syntymässä, koska hänen ohjelmansa on lajinsa selkeä ykkönen.

-Tällaiselle ohjelmalle on ollut tarve ja tietoa löytyy vaikka kuinka monelta. Kukaan ei ole kuitenkaan miettinyt, miten tieto pannaan pakettiin. Minä olen sen nyt tehnyt kantapään ja tuhansien työtuntien kautta.

Vaatimattomana savolaisena Rahikainen tiivistää tavoitteensa.

-Tavoitteena on olla maailman paras.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?