1999012961 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tapojen erilaisuus yllätti Suomessa

Julkaistu: 10.11.1999 0:00

Tukholma Ennen Gävlen Ikean johtajaksi ja osakkaaksi ryhtymistä Turun saaristossa syntynyt Camilla Lindroos on ehtinyt tehdä pitkän uran Ikealla. Hän aloitti sihteerinä Tukholman tavaratalossa vuonna 1971, ja on sen jälkeen ehtinyt toimia niin tiedotuspäällikön kuin tekstiiliosaston johtajankin tehtävässä.

Viimeksi ennen Gävleä Lindroos oli perustamassa Suomen ensimmäistä Ikeaa, ja kulki kaksi ja puoli vuotta viikottain edestakaisin Suomen ja Ruotsin väliä.

-Espoon tavaratalon pystyttäminen oli tavattoman jännittävää aikaa, mutta myös työlästä. Suomen toimintatapojen erilaisuus yllätti minut, vaikka olenkin syntyjäni suomalainen, Camilla Lindroos sanoo.

-Yhtäkkiä kaikki mitä sanoin työpaikalla oli kuin jumalansanaa. Ruotsissa olin tottunut tekemään ryhmätyötä muiden työntekijöiden kanssa, Suomessa olin yhtäkkiä Suuri Johtaja, hän toteaa.

Ikean Suomessa saavuttama suosio sen sijaan ylitti niin Camilla Lindroosin kuin koko konsernin johdonkin.

-Emme uskaltaneet kuvitella, että väkeä tulisi busseilla Pohjois-Suomesta saakka. Ikea-ajattelun istuttaminen Suomeen on kuitenkin ollut aikaavievämpää kuin ensin kuvittelimme, eikä prosessi ole vieläkään valmis. Suomessa on totuttu erilaiseen kodinsisustukseen: uusi huonekalu ostetaan vasta kun entinen menee rikki, Lindroos sanoo.

Tuoreimmat osastosta