1999012332 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nokian Renkaat lupaa kerätä tuloksensa loppusyksystä

Julkaistu: 6.11.1999 0:00

Vaikka Nokian Renkaiden tammi-syyskuun tulos jäi selvästi edellisvuoden tahdista, uskoo yhtiö yhä saavuttavansa koko vuoden tasolla 20 prosentin tulosparannuksen.

Yhtiön yhdeksän kuukauden tulos oli ennen veroja 13,9 miljoonaa euroa, kun vertailuluku viime vuodelta oli 17,1 miljoonaa. Liiketulos putosi puolestaan reilusta 20 miljoonasta eurosta 18,4 miljoonaan. Yhtiö kuitenkin korostaa, että vähittäiskauppatoiminnan keskeisemmän aseman myötä sen tuloksesta kaksi kolmannesta syntyy tilivuoden viimeisellä neljänneksellä.

Liikevaihtoaan Nokian Renkaat kykeni sen sijaan jo nostamaan. Nyt myynti oli 199 miljoonaa euroa ja viime vuonna rapiat 166 miljoonaa. Kasvu tuli henkilöautojen rengasmyynnistä ja vähittäiskaupasta, jonka myyntiluvut komistuivat 84 prosenttia. Jos siitä kuitenkin siivotaan pois viime vuoden ketjuostokset, jää vertailukelpoiseksi kasvuksi kymmenisen prosenttia.

Raskaiden renkaiden myynti polki puolestaan paikallaan. Syyksi yhtiö arvioi Venäjän-kuljetusten vähenemisen, mikä vaikeutti edelleen kuorma-autonrenkaiden ja satamarenkaiden myyntiä.

Tuoreimmat osastosta