1999019809 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

VW:n autopankki alkaa tarjota sijoitusrahastoja

Asiakkaille tarjotaan taloudellista liikkumavaraa

4.11.1999 0:00

Berliini Volkswagen Bank direct alkaa ensimmäisenä saksalaisena autopankkina tarjota asiakkailleen myös sijoitusrahastoja. Yhteistyökumppanina uudessa aluevaltauksessa on rahastoyhtiö ADIG-Investment, jonka suurin osakas on saksalainen liikepankki Commerzbank.

-Päätavoitteenamme on edelleen oman konsernin tuotteiden myynnin edistäminen. Toimintafilosofiamme on kuitenkin laajempi: haluamme tarjota asiakkaillemme auton liikkuvuuden lisäksi myös taloudellista liikkumavaraa, sanoi toimitusjohtaja Rainer Blank eilen pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Blank ja ADIGin johtaja Arnd Thorn korostivat että yritykset sopivat hyvin yhteen niin historiansa kuin tarjousrakenteensakin puolesta.

Autopankki saa kumppaniltaan suurtenkin asiakasmäärien hoitoon sopivan tiedonhallintojärjestelmän, ja rahastoyhtiö toivoo saavansa uusia asiakkaita, koska suorapankki ei peri maksua tilin ja varojen hoidosta.

Molemmat suosivat tavoitesäästämistä, oli kohteena sitten auto, opiskelu tai eläketurva. ADIG myy rahasto-osuuksia myös osittain, mikä helpottaa kiinteän summan säästämistä kuukausittain.

Volkswagen Bank directillä on neljännesmiljoona asiakasta ja sen liikevaihto on noin viisi miljardia Saksan markkaa. Autorahoituksen lisäksi se tarjoaa muun muassa asuntolainoja ja säästötilejä.

ADIG-Investment hoitaa 60 miljardin Saksan markan eli 180 miljardin Suomen markan suuruista omaisuutta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?