199905182 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nokia myy sdh/dwdm-liiketoiminnan Marconille

Hinta on 622 miljoonaa markkaa

2.11.1999 0:00

Nokia myy sdh/dwdm-liiketoimintansa General Electric Companyn (GEC) tytäryhtiölle Marconi Communicationsille. Kokonaiskauppahinta voi nousta 622 miljoonaan markkaan.

Marconi maksaa Nokialle käteisenä 430 miljoonaa markkaa liiketoiminnan siirtyessä Marconille. Sen lisäksi sopimukseen sisältyy liiketoiminnan kehitykseen sidottu lisäsuoritus, joka on maksimissaan 192 miljoonaa markkaa.

Kauppaan kuuluvat Nokian sdh (Synchronous Digital Hierarchy)- ja dwdm (Dense Wave Division Multiplexing)- siirtojärjestelmätuotteet ja Synfonet-tuotemerkki.

Nokian mukaan se voi kaupan myötä keskittyä ydinosaamiseensa. Kauppa edellyttää vielä viranomaisten hyväksyntää ja sen odotetaan toteutuvan tämän vuoden joulukuussa.

Sdh-siirtojärjestelmä voi siirtää dataa suurilla nopeuksilla sekä kuparikaapeliverkoissa että valokaapeliverkoissa. Dwdm on kuituoptiikkajärjestemä, joka nostaa kussakin optisessa kaapelissa kulkevan datan määrää merkittävästi.

Kaupan yhteydessä noin 120 työntekijää Nokian Cambridgen tutkimus- ja kehitysyksiköstä Isossa-Britanniassa siirtyy Marconin palvelukseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?