1999021424 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Greenpeace kampanjoi geeniruokaa vastaan Hollannissa

27.10.1999 0:00

Rotterdam

Ympäristöjärjestö Greenpeace käynnisti maanantaina Hollannissa koko viikon kestävän kampanjan geeniruokaa vastaan. Järjestö ostaa viikon aikana muutamista kaupoista elintarvikkeita, jotka sisältävät geneettisesti muunneltuja ainesosia ja pyrkii palauttamaan elintarvikkeet niiden valmistajille.

Kampanja riepottelee julkisesti Unileverin Unox-vihanneskeittoa, Calv-maapähkinävoita ja Knorrin tacoja, jotka ympäristöjärjestön mukaan sisältävät geneettisesti muunneltua soijaa tai maissia tai joissa käytettävien ainesosien alkuperä on epäselvä.

Unilever on harmissaan Greenpeacen kampanjasta, koska yhtiön mukaan se vahingoittaa tuotteiden imagoa. Yhtiöllä on oman ilmoituksensa mukaan Hollannin markkinoilla muutamia kymmeniä tuotteita, jotka sisältävät geneettisesti muunneltuja ainesosia.

Kauppaiskujen lisäksi Greenpeace on julkaissut suuria geeniruokaa vastustavia ilmoituksiamaan suurimmassa sanomalehdessä.

Geeniruokakeskustelu on ollut toistaiseksi laimeaa Hollannissa. Ympäristöjärjestön kampanja ei ainakaan vielä alkuviikosta ollut ehtinyt lisätä julkista keskustelua kovin paljon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?