199907869 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kustannustoiminta painoi Kauppakaarta

Julkaistu: 20.10.1999 0:00

Kustannus- ja koulutusyhtiö Kauppakaaren tulos väheni alkuvuonna kymmenen prosenttia vuodentakaisesta, mutta koko vuoden tuloksesta yhtiö odottaa parempaa kuin viimevuotisesta. Kauppakaaren liikevoitto oli alkuvuonna noin 13 miljoonaa markkaa eli 21 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Kauppakaaren kustannus- ja koulutustoiminnan liikevaihto oli 40 miljoonaa markkaa. Kasvua oli 19 prosenttia. Liikevoitto oli 49 prosenttia pienempi kuin vuosi sitten, koska Suomen ATK-Kustannuksen tulos oli odotettua heikompi ja emoyhtiön kustannus- ja koulutustoiminta painottuvat loppuvuoteen.

Paino- ja pikapainotoimialan liikevaihto oli 48 miljoonaa markkaa eli 18 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Liikevoitto oli 1,6 miljoonaa markkaa, mikä on 160 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Osavuosikatsauksen mukaan erityisesti Pietarin toimipisteen toiminta on kehittynyt myönteisesti.

Premediatoimialan liikevaihto oli 62 miljoonaa markkaa eli kasvua oli seitsemän prosenttia. Liikevoitto oli 14 prosenttia pienempi kuin viime vuonna eli seitsemän miljoonaa markkaa. Osavuosikatsauksen mukaan liikevoiton vähennys johtuu investointien vuoksi kasvaneista poistoista.

Liike- ja mainoslahjatoimialan liikevaihto oli 37 miljoonaa markkaa. Liikevoitto oli 4 miljoonaa markkaa eli yhdeksän prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Tuoreimmat osastosta