1999016508 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Miesten pukuyhtiö Turo Tailor on vahvassa kasvussa

Julkaistu: 20.10.1999 0:00

Yhtiön työntekijämäärä kasvanut reippaasti

Kuopio Miesten pukuihin ja päällystakkeihin pääosin keskittyvä Turo Tailor -konserni on parantanut tänä vuonna entisestään viime vuosina syvän laman jälkeen elpymään lähtenyttä tuloskuntoaan.

Tammi-elokuun aikana konsernin voitto ennen veroja ja satunnaisia eriä oli 9,2 miljoonaa markkaa. Liikevaihto kasvoi viime vuoden vastaavasta ajankohdasta 29 miljoonaa markkaa 98,4 miljoonaan eli 40 prosentilla.

Suuri osa liikevaihdon kasvusta, reilut 25 miljoonaa, on tullut keväällä konserniin hankitusta piikkiöläisestä Oy Oratop Ab:stä, joka valmistaa miesten päällystakkeja. Sen tuotanto kääntyi syksyä kohti vahvaan nousuun ja yritykseen on palkattu uusia työntekijöitä useita kymmeniä.

Myös miesten pukuihin keskittyvään Turo Tailorin emoyhtiöön Kuopiossa on otettu uusia työntekijöitä.

Konsernin koko henkilöstömäärä on lisääntynyt tammi-elokuussa 65:llä runsaaseen 330:een. Konserniin kuuluu myös Virossa housuja alihankintana valmistava AS Villero.

Liikevaihto nousee 140 miljoonaan

Kasvua on tullut toimitusjohtaja Heikki Vuorisen mukaan sekä kotimaassa että vientimarkkinoilla, missä tärkeimmät kohteet ovat Ruotsi ja Norja.

Suotuisa valuuttakurssikehitys eli Norjan ja Ruotsin kruunujen vahvistuminen on kasvaneen kysynnän ohella parantanut alkuvuoden tulosta.

Toimitusjohtaja Heikki Vuorinen arvioi koko vuoden liikevaihdon yltävän noin 140 miljoonaan markkaan ja kannattavuuden paranevan viime vuodesta.

Konsernin emoyhtiö Oy Turo Tailor Ab on yksi Kuopion lähes lakoon menneestä menneiden aikojen suurteollisuudesta, joka värikkäiden vaiheiden jälkeen on 1990-luvun jälkipuoliskolla alkanut noista uuteen kukoistukseen.

Yhtiön omistajina ovat sen toimiva johto, Cap Man Capital Management Oy:n hallinnoimat pääomarahastot ja Cumasa Oy.

Tuoreimmat osastosta