199903032 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nokian tammi-syyskuun tuloksen arvioidaan nousevan 2,5 miljardiin euroon

13.10.1999 0:00

Nokian odotetaan parantaneen tulostaan reippaasti tammi-syyskuussa viime vuoden vastaavasta ajasta.

Kaksitoista pankkiiriliikettä arvioi, että tulos ennen veroja ja vähemmistöosuutta nousee keskimäärin 2 520 miljoonaan euroon. Viime vuoden tammi-syyskuussa Nokia takoi 1 620 miljoonan euron tuloksen. Yhtiö julkistaa tuloksensa ensi viikon torstaina.

Pankkiiriliike Evlin analyytikko Martti Larjo ei odota Nokian tuloskunnon juuri muuttuneen edellisestä vuosineljänneksestä.

-Nokia Mobile Phonesin kasvu jatkuu edelleen erittäin hyvänä ja kannattavuus pysyy korkealla. Verkkopuolella kasvu on selvästi hitaampaa. Ehkä Kiinasta on odotettavissa vähän heikompia kasvulukuja, mutta Euroopassa on mennyt hyvin, hän sanoi.

Larjon mukaan Mobile Phonesin katetta tullaan erityisen kiinnostuneesti.

-On kysymysmerkki, kuinka kauan Nokia pystyy pitämään sen noin korkealla, hän sanoi.

Larjo arvelee, että matkapuhelinpuolella Nokia on pystynyt pitämään markkinaosuutensa ja jopa kasvattamaan sitä, vaikka kaikilla laitevalmistajille on valtavasti puhelinmalleja, jotka eivät juuri eroa toisistaan. Hän arvelee, että verkkopuolella Nokia on onnistunut säilyttämään markkinaosuutensa.

-Kaikki odottavat, etta Nokia ylittää odotukset, totesi puolestaan investointipankki Paribasin analyytikko Ilkka Rauvola.

Hänen mukaansa sijoittajat katsovat erityisesti, miten Nokian pääsy langattomaan internet-maailmaan heijastuu tulokseen.

Koko vuoden tulos paranee yli miljardilla

Koko vuoden tuloksen analyytikot ennakoivat parantuvan keskimäärin 1 094 miljoona euroa viimevuotisesta. He arvioivat tämän vuoden tuloksen yltävän keskimäärin 3 550 miljoonaan euroon. Koko vuoden osakekohtaisen tuloksen odotetaan olevan keskimäärin 2,04 euroa.

Ensi vuonna Nokian tuloksen odotetaan nousevan 4 264 miljoonaan euroon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?