1999017486 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Lukulamppu luo kauhun

Julkaistu: 11.10.1999 16:14

Kirjojen lukeminen on hauskaa puuhaa. Erityisen hauska on lukea syysiltoina jännityskirjoja mökillä pelkän taskulampun valaistuksessa.

Stephen Kingin Painajainen-romaanin tapahtumat tuntuvat paljon uskottavammilta taskunlampun valossa luettuna kuin keskellä kirkasta päivää. Vähäisessä valossa ihmisen muut aistit herkistyvät. Peltikatolle putoava pikkuruinen käpy muuttuu verenhimoiseksi vampyyriksi ja seinää vasten hankaava männynoksa uhriaan etsiväksi ihmissudeksi.

Jännityksen ystävä tarvitsee siis ehdottomasti mökkireissuilleen ja telttaretkilleen kunnollisen luku- ja taskulampun.

Philipsin Executive Halogen on kuin tehty kauhunystäville. Siinä on pieni tuki, jonka varassa sen saa seisomaan tukevasti pöydällä, ja mikä tärkeintä, sen voi taivuttaa niin, että valo osuu vain kirjan sivuille - kaikki muu jää pimeyden voimien valtaan.

Kaikkein tyytyväisin olen kuitenkin siitä, että Philips Executive Halogenissa on naru, josta lampun voi pujottaa kaulaan. Miten ihmeessä sitä muuten uskaltaisi kävellä päärakennuksesta aittaan nukkumaan? Toisessa kädessähän pitää luonnollisesti olla puuseiväs ja toisessa vahvavartinen vasara. Vampyyrien varalta.

Jari Keränen

Philips Executive Halogen -taskulamppu. Hankintapaikka: hyvin varustetut tavaratalot ja valaisinliikkeet. Hinta 49 markkaa.

Tuoreimmat osastosta