1999016813 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Hinnat saattavat laskea myös Suomessa

11.10.1999 15:43

Hinnat saattavat laskea myös Suomessa

Suomalaiset matkanjärjestäjät ja hotelliketjut ovat toistaiseksi tyytyväisiä vuodenvaihteen täyttöasteeseensa. Tilanne kuitenkin elää koko ajan, koska sitovat varaukset tehdään vasta marraskuussa.

Ulkomaanmatkoista kysyntää on ollut eniten etelän aurinkokohteilla sekä Euroopan ja Yhdysvaltain metropoleilla. Lappiin haluavat ovat varanneet matkansa jo viime vuoden puolella.

-Vuosituhannen vaihtumisesta on kohistu maailmalla jo monta vuotta, mutta Suomessa innostus on ollut maltillisempaa. Itse asiassa meillä matkojen myynti alkoi vasta viime keväänä, Suomen Matkatoimiston markkinointipäällikkö Terhi Hakulinen kertoo.

Hakulisen mukaan kysyntä ei ole ollut niin huimaa, että tarjontaa olisi lisätty merkittävästi. Kiinnostuksen latistumisen syynä ovat selvästi kalliimmat hinnat, jotka ovat pelästyttäneet ainakin yritysasiakkaat.

Hintoihin saattaa tulla muutoksia, mikäli kapasiteettia jää käyttämättä. Esimerkiksi Matka Kalevassa odotetaan jännittyneenä marraskuuta, jolloin viimeiset sitovat varaukset tehdään.

Myös hotelli- ja ravintola-alalla vuodenvaihteen tilanne elää edelleen. Restel-konsernin toimialajohtaja Jari Laineen mukaan nyt näyttää hyvältä etenkin Pohjois-Suomessa ja Helsingissä.

-Osa hotelleista on ollut täynnä jo kaksi vuotta ja osa on vasta täyttymässä. Koko kapasiteetti ei ole käytössä, ja nyt eletään kysynnän mukaan, Laine sanoo.

Myös hotelleissa ja laivaliikenteessä on otettu käyttöön kalliimmat hinnat. Erityisestä millennium-lisästä ei puhuta vaan korotus johtuu lisätyistä palveluista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?