199901814 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

SSH teki Nokian kanssa sopimuksen internetin turvateknologiasta

6.10.1999 0:00

Suomalainen maailman johtava internet-tietoturvan ja salaussovellusten kehittäjä SSH Communications Security Oy (SSH) julkisti eilen tärkeän sopimuksen. Yhtiö toimittaa IPsec-turvallisuusteknologiaa Nokialle.

SSH ja Nokia solmivat lisensointisopimuksen SSH IPsec Express Toolkit -ohjelmiston soveltamisesta Nokian tuotteisiin. Ohjelmisto on uusinta IP- eli internetin turvallisuusteknologiaa.

Kun internet-sovellukset laajentuvat kattamaan kaiken verkkotoiminnan palvelimista wap-puhelimiin, IP-verkkojen turvallisuus tulee yhä tärkeämmäksi. SSH:n IPsec on kansainvälisten tietoturvastandardien mukainen ja tarjoaa vahvaan salaukseen perustuvat tietoliikenneyhteydet.

-Sähköisen kaupankäynnin sekä intra- ja ekstranetien räjähdysmäinen kasvu on lisännyt tietomurtoyrityksiä ja luonut tarpeen entistä paremmalle tietoturvalle IP-verkoissa. Arvostamme suuresti mahdollisuutta tehdä yhteistyötä Nokian kanssa. Tavoitteenamme on laajentaa IPsec-protokollan käyttöä ja tuoda asiakkaiden saataville markkinoiden tehokkaimmat ja turvallisimmat verkkoratkaisut, sanoo George Adams, SSH:n Yhdysvaltain-toimintojen johtaja.

IPsec mahdollistaa SSH:n mukaan esimerkiksi yritysten välisen turvallisen tietoliikenteen niin paikallisesti kuin maailmanlaajuisesti, sähköisen kaupankäynnin sekä sähköiset pankkipalvelut.

Vuonna 1995 perustettu SSH Communications Security on maailman johtava vaativien verkkoturvallisuusohjelmien toimittaja, joka tarjoaa salaukseen ja luotettavuuteen pohjautuvia ratkaisuja internetin tietoliikenteen salaamiseen.

Hurjaa vauhtia kasvavan yrityksen SSH- (Secure Shell) ohjelmistosta on muodostunut de facto -standardi turvallisten etäyhteyksien muodostamiseen. Ohjelmistolla on SSH:n mukaan nykyisin jopa miljoona käyttäjää yli 60 eri maassa. SSH Communications Securitylla on toimistot Suomessa Espoon Innopolissa ja USA:ssa Kalifornian Silicon Valleyssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?