199904190 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Epäkäytännöllisen käytännöllinen

24.8.1999 21:56

Nokian uusi kommunikaattori 9110 on mainio esimerkki maailmanmaineeseen nousseen suomalaisyhtiön tuotekehittelyn ja osaamisen tasosta.

Kommunikaattori on ainutlaatuinen vimpain. Siinä on kaikki ominaisuudet, mitä nykykännykässä ylipäätään voi olla: kalenteri, herätyskello, laskin, näppärä osoite- ja puhelinmuistio. Sillä voi lähettää ja vastaanottaa fakseja ja tekstiviestejä, surffailla internetissä, lähettää ja vastaanottaa sähköposteja, kirjoittaa muistioita. Se osaa vaihtaa tietoja tietokoneen kanssa ja kaiken kukkuraksi sillä voi soittaa ihan tavallisia puheluja.

Kaikkea ei kuitenkaan voi saada. Nokia 9110 on kuin Sveitsin armeijan linkkuveitsi - se on epäkäytännöllisen käytännöllinen. Sillä voi tehdä melkein mitä vain, mutta sillä ei ole varsinaisesti kiva tehdä oikein mitään.

Muistion kirjoittaminen sen vaatimattomalla näppäimistöllä on tuskaa ja pelkkään puhumiseen se on pikkuruisiin nykykännyköihin tottuneen mielestä liian painava ja iso.

Parhaiten kommunikaattori sopii paljon matkustavalle, yksinäisten polkujen tallaajalle, joka haluaa viestiä sähköpostitse, mutta ei halua raahata kannettavaa tietokonetta mukanaan.

Jari Keränen

Nokia 9110, valmistaja Nokia Mobile Phones, puh: 010 5051, hinta on noin 6 000 markkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?