1999017939 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Pörssi järjestää road shown houkutellakseen uusia välittäjiä

Pörssin Kaiponen: Muutamia uusia välittäjiä on jo nyt tulossa

24.8.1999 19:18

Helsingin pörssi järjestää maalis-huhtikuussa road shown Euroopan merkittävimpiin rahakeskuksiin houkutellakseen Suomeen lisää osake- ja johdannaisvälittäjiä. Esittelykierros suuntautuu muihin Pohjoismaihin, Lontooseen sekä mahdollisesti myös muille keskeisimmille markkinapaikoille.

-Olemme tarkentaneet ohjelman, jonka mukaan pyrimme tapaamaan välittäjiä eri maissa. Voi sanoa, että kyseessä on road show, pörssin johtaja Juha Kaiponen sanoo.

Kaiponen ei halua tarkentaa määrää, kuinka monta välittäjää he tavoittelevat Helsinkiin. Potentiaalisia välittäjiä on kuitenkin Kaiposen mukaan kymmeniä. Nyt osakkeita ja johdannaisia välittää Helsingin pörssissä 30 eri pankkia tai pankkiiriliikettä. Näistä yhdeksän on etävälittäjiä.

Viime vuoden aikana varsinkin ruotsalaiset välittäjät rynnivät innolla osaksi euromarkkinoita muuttuvaan Suomeen.

Suomesta aukeaa laajemmat markkinat

Road shown ulkopuolella pörssi on jo keskustellut kansainvälisten välittäjien kanssa, joista on viestitetty halua liittyä osaksi Markkinapaikka Helsinkiä.

-Meille on muutama etävälittäjäkandidaatti ilmoittanut hakevansa jäsenyyttä pikapuolin. Niiden lisäksi on muutama erittäin positiivisesti suhtautuva pankki ja pankkiiriliike, Kaiponen kertoo.

Helsinkiläisten mielestä Suomi on houkutteleva toimipaikka kansainvälisille välittäjille, sillä kotimaisten tuotteiden lisäksi täältä voi käydä kauppaa myös saksalaisilla tuotteilla.

Pörssi hakenut kumppania innokkaasti

Road show on osa pörssin aggressiivista asemasotaa uudessa euromaailmassa. Helsinki haki aiemmin kumppania ensin Tukholman pörssistä, mutta se torjui yhteistyötarjouksen. Nyt pörssillä on aiesopimus saksalais-sveitsiläisen johdannaispörssin Eurexin kanssa. Yhteistyötä viritellään myös Deutsche Börsen kanssa.

Näiden pörssien välittäjät tulevat periaatteessa osaksi Helsingin järjestelmää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?