1999014775 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Vaarallista elämää!

24.8.1999 13:04

Kevään edistymisen voi tarkistaa paitsi pikkulintujen liverryksestä myös naistenlehtien laihdutusjutuista - mitä enemmän liverrystä ja painonpudotusohjeita sitä lähempänä on kesä.

Aikoinaan kuviteltiin, että painon pudottaminen merkitsee myös rasvan vähenemistä. Se ei kuitenkaan välttämättä pidä paikkaansa. Monet dieetit nimittäin vähentävät vain kehoon kertynyttä vettä tai polttavat lihaksiin varastoituneita kaloreita.

Viime aikoina onkin kehitelty monenlaisia mekaanisia ja elektronisia laitteita, joilla voidaan tarkasti mitata kehon rasvaprosentti.

Omronin BF 300 edustaa tuskallisen yksinkertaista ja helppoa mittaustapaa: ohjelmoit vain laitteeseen pituutesi, painosi, ikäsi ja sukupuolesi, puristat kevyesti laitteen kahvoista ja odotat puolisen minuuttia.

Tuskallisen menetelmästä tekee odottamisen jälkeen rasvamittarin näyttöön ilmestyvät luvut: 28,5 ja 30,8. Ensimmäinen luvuista kertoo rasvaprosentin ja toinen sen, kuinka paljon kehossa on läskiä.

BF 300:n käyttöohjeesta nimittäin selviää, että miehillä yli 25 prosentin rasvaprosentti lisää merkittävästi riskiä sairastua sydän- ja verenkiertoelin tauteihin.

Elämä on täynnä riskejä.

Jari Keränen

Omron BF 300, maahantuoja: Normomedical Oy, puh: (09) 342 2200. Hinta noin 995 markkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?