1999016027 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

ANNELI ON PENTIKÄISTEN SALAINEN ASE

21.8.1999 0:00

Tamperelaisella Marja Pentikäisellä on jo vuosien kokemus siivoojan käytöstä. Kolmihenkinen perhe asuu isossa omakotitalossa ja Marja opiskelee työnsä ohessa.

Pentikäisillä on siivonnut jo puolitoista vuotta Pirkanmaan TE-keskuksen kautta hankittu Anneli Marttinen, jonka kanssa Marja juo kahvit ennen töihin lähtöään. Samalla hän kertoo, mitä haluaa kulloinkin tehtävän. Joka toinen keskiviikko perhe palaa täysin siistittyyn kotiin ja voi nauttia vapaa-ajastaan.

-Siisteys on minulle tärkeää, mutta aikani ei riitä kodinhoitoon. Olen saanut pitää koko ajan saman siivoojan ja olen siitä erittäin tyytyväinen. Voin luottaa häneen täysin. Tarvittaessa hän vie myös matot ulos, pesee ikkunat tai saunan. Elämänlaatuni on paljon parempi, Pentikäinen iloitsee.

Siivooja työskentelee Pentikäisen kotona neljästä kahdeksaan tuntia. Hän pystyy joustamaan perheen tarpeiden mukaan, mikä on Pentikäiselle tärkeää.

Marja Pentikäisen siivoojan työnantaja kuuluu kotitaloustyön tukikokeilussa yritystukimallin piiriin. Pentikäisen tarvitsi vain soittaa kaksi puhelua ja asiat olivat kunnossa. Hän pitääkin järjestelmää erittäin helppona ja joustavana.

-Lisäksi tuntihinta on edullinen, koska tuki näkyy suoraan hinnoissa. Ilman sitä tuntiveloitus olisi 84 markkaa, kun se nyt on 60 markkaa. Saan rahoilleni täyden vastineen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?