1999011867 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

KOROT: PITKÄT KOROT PARIN PISTEEN NOUSUUN - 10 V. 5,17 %

14.8.1999 0:00

Pitkien viitelainojen korot avasivat päivän noususuuntaan ja ylämäki jatkui koko päivän. Korkomarkkinoiden sulkeutuessa korot olivat päätyneet paria korkopistettä ylemmälle tasolle kuin perjantaina.

-Bondimarkkinoilla trendi on tänään ollut alaspäin. Perjantaina julkaistut tuottajahinnat laskivat inflaatio-odotuksia ja nyt odotellaan huomenna julkaistavaa Yhdysvaltain kuluttajahintaindeksiä. Markkinoilla kuitenkin uskotaan edelleen ensi viikon koronnostoon Yhdysvalloissa, kertoi eräs bondivälittäjä.

Perjantaina korot laskivat odotettua maltillisempien USA:n tuottajahintalukujen jälkeen. Tiistaina julkaistavan USA:n heinäkuun kuluttajahintaindeksin odotetaan nousseen 0,3 prosenttia.

Yhdysvaltain keskuspankin avomarkkinakomitean kokous pidetään ensi viikon tiistaina 24. elokuuta, jolloin mahdollisesti päätetään keskeisten ohjauskorkojen nostamisesta.

Suomessa vuonna 2009 erääntyvän lainan korko päätyi tiistaina 5,17

prosenttiin, kun se perjantaina päätyi 5,15 prosenttiin. Lyhyempien viitelainojen korot päätyivät myös tänään paria korkopistettä ylemmälle tasolle kuin perjantaina.

Saksan 10 vuoden lainan korko liikkui Suomen markkinoiden sulkeutuessa 4,91 prosentissa eli kolmen korkopisteen verran yli perjantain. Suomen ja Saksan välinen korkoero oli 26 pistettä.

USA:n 30 vuoden korko oli 6,09 prosenttia, kun se perjantaina päätyi 6,10 prosenttiin.

Maanantaina dollari heikentyi suhteessa jeniin, mutta pysyi euron suhteen lähes ennallaan.

-Japanin teollisuustuotantoluvun tarkennus ylöspäin näkyi valuuttapuolella, kommentoi eräs välittäjä jenin vahvistumista.

Aamulla Japanin teollisuustuotantolukua kesäkuulta tarkennettiin ylöspäin 3,2 prosenttiin, mikä lisäsi luottamusta Japanin talouskasvun kohentumiseen. Japanilaisviejät ovat myös kotiuttaneet dollarivoittojaan.

Huomenna iltapäivällä julkistettava Yhdysvaltain kuluttajahintaindeksi heinäkuulta saattaa kuitenkin vahvistaa dollaria, jos uudet luvut eivät lisää inflaatiopaineita.

Kello 17.05 aikoihin dollari liikkui 114,85 jenin tasolla, kun se perjantaina New Yorkissa päätyi 115,82 jeniin.

Kello 17 jälkeen euro pysytteli lähellä 1,0568 dollarin tasoa, kun perjantaina New Yorkissa euro oli 1,0587 dollaria.

-Uutistoimisto Startel, Helsinki, Maarit Huhtaniemi, +358-9-1224088

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?