1999014116 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

KANSALAISOPISTOT JÄRJESTÄVÄT TALOUSKOULUTUSTA NAISILLE

Toiminta vauhtiin syksyllä

14.8.1999 0:00

Kansalaisopistot ovat aloittaneet uuden naisille suunnatun talouskoulutuksen. Naisten talouskouluja on viime talvena ajettu sisään eri puolilla Suomea ja syksyllä talouskoulut pyörähtävät toden teolla käyntiin ainakin kymmenellä paikkakunnalla. Yhteen talouskouluryhmään mahtuu 10-20 oppilasta ja kysyntä on ollut kovaa.

-Ryhmät ovat tulleet täyteen ja aloittaneet ryhmät ovat jatkamassa seuraavalle lukukaudelle, sanoo Naisten talouskoulu -projektia vetänyt Sirkku Määttä Kansalais- ja työväenopistojen liitosta.

Varsinaista oppimateriaalia ei vielä ole julkaistu, mutta asiaan tulee muutos Editan julkaistessa syyskuussa ´Sata sanaa taloudesta´ -oppikirjan. Kirjaa on tarkoitus käyttää opetuksen pohjana.

-Taloustieto näyttää kiinnostavan ja se halutaan saada ymmärrettäväksi. Tavoitteena on käsitellä talousasioita arjesta käsin ja selventää alan peruskäsitteistöä, sanoo Määttä.

Maaseudulla talouskoulutukseen osallistuneet ovat Määtän mukaan olleet paikkakunnan aktiivinaisia: mukana on ollut kunnanvaltuutettuja, järjestöaktiiveja sekä kunnan ja valtion virkanaisia.

-Pääkaupunkiseudulla mukana on enemmän nuoria naisia, jotka tarvitsevat taloustietoutta työssään. Yhdessä ryhmässä oli esimerkiksi paljon sihteerejä, sanoo Määttä.

Naisten talouskurssista voi kysyä lisätietoja paikallisesta kansalais- tai työväenopistosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?