199904744 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

ELEKTRONIIKAN KOULUTUSTEHDAS KÄYTTÖÖN SAVONLINNASSA

Julkaistu: 13.8.1999 0:00

Itä-Suomen elektroniikkateollisuus sai eilen uuden piristysruiskeen, kun Savonlinnassa vihittiin käyttöön koulutus- ja koetuotantotehdas. Tehdashankkeen takana on Savo Electronica-projekti, joka on osa Savonlinnan aikuiskoulutuksen toimintaa.

Projektia rahoittavat opetusministeriö ja EU:n aluekehitysrahasto sekä Savonlinnan kaupunki ympäristökuntineen. Tehdashankkeen kustannukset ovat olleet noin kahdeksan miljoonaa markkaa, joista pääosa EU-rahaa. Kuntien osuus on miljoonan markan tietämissä.

Projektin tavoitteena on varmistaa alueelle jo sijoittuneiden elektroniikkayritysten kilpailukyvyn kehitys. Uutta kasvupohjaa luodaan tarjoamalla yrityksille mahdollisuus sijoittua kehittyvään teknologiakeskittymään, jossa koulutus, tuotannon kehitys ja teollinen valmistus oheispalveluineen tukevat toisiaan.

Koulutustehdas on vastaa laitteistoiltaan nykyaikaisen elektroniikkatehtaan vaatimuksia. Yksikössä keskitytään lyhyiden ja keskisuurien, vaikeasti valmistettavien sarjojen osaamistason nostamiseen kansainvälisesti kilpailukykyiselle tasolle.

Yrityksille koulutustehdas toimii koelaboratoriona ja tuotteiden kehittämisyksikkönä. Laitteisto mahdollistaa vaativien prototyyppien rakentamisen ja tarjoaa mahdollisuudet myös sarjatuotantoon.

Tuoreimmat osastosta