1999017888 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

VERKKO-TALOUSSANOMIIN UUDET SIJOITUSRAHASTO- JA TOIMIALAPALVELUT

Julkaistu: 13.8.1999 0:00

Verkko-Taloussanomat julkistaa tänään kaksi uutta palvelua: pk-yritysten toiminnasta kertovan tunnuslukutietopankin sekä sijoitusrahastopalvelun.

Sijoitusrahastopalvelu tarjoaa ensimmäisenä Suomessa kootut tiedot rahastoyhtiöistä ja rahastojen tuotoista. Palvelussa voi poimia omaan salkkuun mielenkiintoisia rahastoja, joiden kehitystä haluaa erityisesti seurata. Rahasto-osuuden arvon lisäksi omalta listalta löytyy myös muutos edelliseen kaupantekopäivään.

Rahastoja voi vertailla keskenään tuoton tai riskin perusteella. Vertailuajaksi voi valita lyhimmillään yhden viikon, pisimmillään viisi vuotta. Yhteenvetosivulla on rankattu kolme parhaiten tuottanutta rahastoa kustakin rahastoluokasta.

Verkko-Taloussanomien sijoitusrahastopalvelusta löytyvät myös rahastoyhtiöiden yhteystiedot sekä perustiedot rahastoista, joita yhtiö hoitaa.

Uutisosioon on kerätty uutisia muun muassa rahastojen kehityksestä, trendeistä ja riskeistä.

Palvelun lähteenä ovat Startel Oy:n saamat tiedot Helsingin pörssistä.

PK-mittari kertoo toimialan kokonaiskehityksen

Verkko-Taloussanomien PK-mittari on tunnuslukutietopankki, joka kuvaa pk-yrityksiä toimialoittain ja yhtiömuodoittain 28 eri tunnusluvun avulla. Yli 2 000 pk-yrityksen tiedot kerätään elektronisesti suoraan yritysten kuukausikirjanpidosta, yhteistyössä maan johtavien tilitoimistojen kanssa. Palvelu tarjoaa tuoreimman saatavilla olevan tiedon pk-sektorista.

PK-mittarin avulla toimialan kokonaiskehitystä voi seurata päätoimialoittain tai valita tarkemmin rajatun alan.

Molemmat uudet palvelut ovat toistaiseksi maksuttomia. Uusia käyttäjiä pyydetään rekisteröitymään. Verkko-Taloussanomilla on keskimäärin 18 000 yksittäistä kävijää kuukaudessa, käyntejä kertyy kuukaudessa 62 000.

Tuoreimmat osastosta