19990481 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

PÖRSSIVÄLITTÄJÄT PANNAAN Y2K-LAIMINLYÖNNEISTÄ

SEC kieltää kaupankäynnin ongelmavälittäjiltä

29.7.1999 0:00

New York Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissio SEC hyväksyi tiistaina uudet säännöt, joiden nojalla se aikoo kieltää arvopaperikaupan niin sanottuun Y2K-ongelmaan leväperäisesti suhtautuneilta pörssivälittäjiltä. Kielto koskee kaikkia niitä välittäjiä, jotka eivät ole osoittaneet viimeistään marraskuun 15. päivään mennessä, että niiden tietokonejärjestelmät toimivat moitteettomasti myös siirryttäessä vuoteen 2000.

Niin sanottu Y2K-ongelma johtuu siitä, että vain kahta viimeistä vuosilukunumeroa käyttävät tietokonejärjestelmät eivät pysty tunnistamaan siirtymistä vuoteen 2000 vaan saattavat perustaa toimintansa esimerkiksi oletukselle, että on siirrytty vuoteen 1900.

SEC antoi alun perin arvopaperimarkkinoille aikaa elokuun viimeiseen päivään suojata järjestelmänsä Y2K-ongelmilta, mutta nyt määräaikaa on pidennetty marraskuun 15:nteen, minkä jälkeen SEC vie säännöistä piittaamattomat arvopaperivälitysliikkeet oikeuteen ja hankkii niille toimintakiellon.

-Muutamien yritysten valmistautumattomuudella saattaa olla tuhoisia seurauksia lukuisille muille yrityksille. Me emme yksinkertaisesti voi sallia näiden yritysten jatkaa toimintaansa, mikäli ne uhkaavat koko järjestelmän toimintakykyä tai mikäli ne eivät pysty takaamaan asiakkailleen, että nämä pääsevät käsiksi varoihinsa ja arvopapereihinsa, perusteli SEC:n puheenjohtaja Arthur Levitt tiukkaa linjaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?