1999017143 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

MENEEKÖ DEUTSCHE TELEKOM ONE2ONELLA MAAILMALLE?

20.7.1999 0:00

Geneve

Deutsche Telekomin pääjohtaja Ron Sommer sanoo yhtiön tavoitteena olevan laajentua ostoilla ulkomaille vielä tänä vuonna. Telekom etsii partneria rakentaakseen maailmanlaajuista konsernia, ja sillä olisi sellaisen pystyttämiseen nyt 20 miljardia Saksan markkaa eli 60 miljardia Suomen markkaa. Rahat saatiin toisesta osakeannista.

Telekomin on sanottu tarjonneen 22,5 miljardia Saksan markkaa brittiläisestä matkapuhelinoperaattorista One2Onesta. Sunday Business -lehden mukaan saksalaisoperaattori ottaisi vastattavakseen myös One2Onen arvioidut 4,5 miljardin Saksan markan velat.

Deutsche Telekom ei ole vahvistanut lehtikirjoituksia. One2Onen omistajat Cable & Wireless ja amerikkalainen MediaOne olivat vaatineet One2Onesta 33 miljardia D-markkaa. Yhtiöstä kilpailivat myös saksalainen Mannesmann ja France T?l?com, mutta ne pitivät hintaa liian kovana.

One2One on pienin brittien kännykkäoperaattoreista 2,65 miljoonalla asiakkaallaan.

Ranskan T?l?com ilmoitti perjantaina myyvänsä kahden prosentin osuutensa Deutsche Telekomista lähivuosina. Yhtiöiden yhteistyö alkoi 1992, ja ne vaihtoivat osakkeita viime vuonna. Ranskalaisoperaattori väsyi nyt Telekomiin, kun saksalaiskumppani neuvotteli Telecom Italian kanssa fuusiosta ilman että informoi siitä ranskalaisia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?