1999020239 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

KESKUSTA ESITTÄÄ VEROPAKETTIA VIIKONLOPUN BUDJETTIRIIHEEN

Palvelualoille ja työvaltaisille aloille täsmäveroale

20.7.1999 0:00

Suurin oppositiopuolue keskusta esittää kolmiosaista veropakettia sunnuntaina alkavaan hallituksen budjettiriiheen. Paketin ytimenä on tuloveronalennusten kohdentaminen pieni- ja keskituloisille.

-Työnantajamaksuja pitäisi alentaa pienipalkkaisilta ja työvaltaisilta aloilta. Kolmantena listalla ovat täsmäalennukset palvelualojen arvonlisäkantaan, keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Mauri Pekkarinen luettelee.

Keskustan verolinjausten mukaan kotitalouksien työllistämisvähennystä pitäisi korottaa ja laajentaa koko maahan. Talletustilien korkojen verovapauden poistamisen puolue torjuu. Sama on suhtautuminen veroministeri Suvi-Anne Siimeksen (vas.) avaukseen asuntolainojen korkovähennyksen leikkaamisesta.

-Asunnon tarvitsijoita ei voi laittaa aluekehityksen ongelmien maksajaksi, puheenjohtaja Esko Aho jyrähtää.

Tuloveroon uusi vähennys

Listoituksessa vaaditaan myös etenkin pienten ja keskisuurten yritysten toimintaan liittyvän byrokratian nopeaa karsimista yksinkertaistamalla pientyönantajien työnantajamaksujen ja verojen maksatusta.

Tuloverotukseen keskustalaiset esittävät budjettiriihen alla uutta vähennysjärjestelmää.

-Pitäisi selvittää pikaisesti valtion tuloverosta tehtävä vähennysjärjestelmä, jonka suuruus riippuisi asuinpaikan syrjäisyydestä ja sijainnista, keskustalaiset vaativat.

Keskustalaiset tukevat hallituksen tavoitetta rakentaa selvästi ja aidosti ylijäämäinen budjetti vuodelle 2000. Poikkeuksellisen matalat korot ja valuutan reilu devalvoituminen edellyttävät puolueen mielestä pidättyvyyttä budjettipolitiikassa ja syksyllä rakennettavassa tuloratkaisussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?