199903022 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

KYMEN PUHELIMEN OSAKKEITA HAALITAAN JULKISELLA OSTOTARJOUKSELLA

Julkaistu: 16.7.1999 0:00

Maakunnallisten puhelinyhtiöiden osakkeet kiinnostavat

Kymen Puhelimen osakkeen hinta on noussut voimakkaasti alkukesän aikana, kun sijoittajat ovat kiinnostuneet yhtiöstä.

Vielä toukokuussa yhtiön osaketta sai 2 500 markan hintaan, tällä hetkellä julkisen ostotarjouksen jättänyt Oy Vili Line -sijoitusyhtiö tarjoaa osakkeesta 3 700 markkaa.

-Puolentoista viikon aikana olemme saaneet ostettua vain muutamia osakkeita, kertoo toimitusjohtaja Viktor Lindell.

Lindellin mukaan osakkeita ostetaan yksityissijoittajan toimeksiannosta. Kymen Sanomissa ilmoittelevalla yhtiöllä on tällä hetkellä ostotarjous vetämässä myös Kuopion Puhelimen osakkeista.

-Sieltä olemme saaneet muutamia satoja osakkeita, Lindell kertoo.

KPY:n ostotarjouksen taustalla on sekä yksityisiä että suursijoittajia.

Kymen Puhelin ei ole huolestunut

Kymen Puhelimen talousjohtaja Paavo Valkosen mukaan sijoittajat ovat olleet jo pitkään yhtiöstä kiinnostuneita.

-Ostotarjouksia on ollut lehdissä jo pitkään. En kuitenkaan näe mitään erityistä muutosta omistuspohjassamme, Valkonen kertoo.

Yhtiön osakkeita on noin 24 300 kappaletta. Omistajia yhtiöllä on yli 22 000, joista suurin on Kotkan kaupunki 432 osakkeen potilla. Muita suuria omistajia ovat Stora Enso ja Ahlström.

Kymen Puhelimen nurkanvaltausta vaikeuttaa yhtiön suojautuminen. Toukokuussa yhtiö muutti yhtiöjärjestystään suojautuakseen valtauksilta.

Helsingin Puhelinta maakunnat kiinnostavat

Maakunnalliset puhelinyhtiöt pelkäävät Helsingin Puhelimen valtausaikeita. Viimeksi Helsingin Puhelin on hakenut jalansijaa Lounais-Suomen Puhelimesta ostamalla 17 prosenttia yhtiön osakkeista. Omistusosuus on vielä noussut alkukesän aikana.

-Kyllähän Helsingin Puhelin on ilmoittanut hakevansa edelleen yhteistyökumppaneita, Valkonen kertoo.

Helsingin Puhelimen yrityssuunnittelujohtaja Jukka Ruuska varmistaa tiedon.

-Olemme kiinnostuneita omistamaan hyviä paikallisia yhtiöitä, jotka ovat kasvavilla seuduilla. Yhteistyö pohjautuu kuitenkin yhtiöiden omaan haluun, Ruuska toteaa.

Yhtiön epäillään haluavan jalansijan jokaiseen maan teleliikennealueeseen, jotka jakautuvat suurin piirtein vanhojen läänien mukaan.

Maakuntien puhelinyhtiöiden valtaaminen on kuitenkin vaikeaa, sillä useat yhtiöt ovat Kymen Puhelimen tapaan suojautuneet yhtiöjärjestystään muuttamalla. Lisäksi Helsingin Puhelimen ja maakuntien suhteet ovat tulehtuneet yhtiön kaapattua Radiolinjan itselleen.

Tuoreimmat osastosta